Vervang verslagenheids-mentaliteit – Neem rekenschap

BloodsportDe verslagenheidsmentaliteit. Hun zijn zo groot en gemeen en ik ben zo klein. Friedrich Nietzsche zei erover: “Hij die met monsters vecht moet er op toezien dat hijzelf geen monster zal worden. En als je maar te lang in de duisternis staart zal de duisternis ook in jou staren.”

Hoe kan je de verslagenheidsmentaliteit verslaan of overkomen? Door verantwoordelijkheid te nemen voor je financiƫle, spirituele, lichamelijke en emotionele gezondheid en de consequenties van je handelen te accepteren en deze waardig te dragen. Het uitbesteden van deze verantwoordelijkheid is het in verkoop zetten van je zelfeigenaarschap. Zonder lasten geen lusten en zonder lusten alleen lasten.

gandhiEn natuurlijk heb je door het dragen van deze verantwoordelijkheid soms last van faalperiodes. Maar hoe wil je groeien als je niet durft fouten te maken? Hoe wil je succesvol zijn als je succes niet eens herkent zelfs als het je vol op je mond zoent? Vergeet niet, uiteindelijk ben je je eigen arts, je eigen therapeut, je eigen politie-agent, je eigen kok, je eigen handelaar, je eigen bakker, je eigen boer en je eigen “vegetarische” slager.

Het enige wat je niet kunt zijn is je eigen geliefde en als je daar toch naar reikt dan hoop ik dat je slaagt in het falen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.