Mening

De schijnheilige Nederlander

De Nederlander klaagt altijd over alles. De trein komt niet op tijd, de lonen gaan niet omhoog, een verbod op de rookcafe’s en ga zo maar door.

Wat maakt een Nederlander zo Nederlands? Komt het door de dingen we eten of niet eten? Haring, kaas en geen varkensvlees of alcohol of juist wel alcohol en varkensvlees en geen haring en kaas. Komt het door het klimaat in Nederland. Erg wisselvallig en veel regen.

Komt het door de diversiteit aan volkeren die leven in Nederland? Of komt het door die heerlijke schijnheiligheid van onze regering? Schijnheilig als het gaat om de aankoop van defensiemateriaal ter waarde van 6 miljard terwijl “onze jongens” toch bezig zijn met de wederbouw in het Midden-Oosten. Of komt het door het onrecht van onze zogenaamde rechtsysteem om met geweld onze “visie van vrijheid” te op te leggen aan andere landen? Landen die we ervaren als extreem door te luisteren naar naieve oorlogzuchtige wapngenoten zoals de VS, ervaren ons vreemd genoeg ook als extreem. Hoe zou dat komen? Is de Nederlander zo ongelovig, zo onrechtvaardig voor zijn naaste? En hoe zit het met de soevereneititeit van deze landen? De vredesmissie is niets meer dan een moderne kolonisatie van gebieden om vervolgens in het geheim de bevolking systematisch te onderdrukken, en als minderwaardig te behandelen en uit te moorden.

Naarmate de Nederlander daalt in een diep dal van het hedonisme, groeit het aantal aanhangers van het materialisme en stijgt het gebrek aan zelfrespect en het respect naar anderen.

De regering heeft veel geluk dat de Nederlander in deze tijd een relatief korte termijngeheugen heeft. Zou al die elektronica er iets mee te maken? Maar aan de andere kant is het veel moeilijker voor regeringen om bepaalde zaken in de doofpot te stoppen vanwege de transparantie dat de technologie hedendaags bied. Wat echter veel belangrijker wordt is het rigoreus filteren van al deze overdaad van informatie. En dan hebben we het nog niet over de bewuste manipulatie van de gegevens voor het rechtvaardigen van allerlei wandaden.

Het woord vredesmissie is niet meer dan een eufemisme dat door onze nummer 1 kneusje Balkenende wordt gebruikt om de coalitie en de Nederlander tevreden te houden. En om de schijn hoog te houden voor de bevolking. Heb je bij een vredesmissie 2 Joint Strike Fighters ter waarde van 6 miljard nodig? Zoveel geld heeft de regering dus blijkbaar over om de mensen in het Midden-Oosten te helpen met de wederbouw. Kan men nog barmhartiger zijn? Hoe wil men de JSF gaan gebruiken om het land weder op te bouwen? Door extra snel met de straaljagers voedelpakketen te sturen of door heel snel een vatje haring te sturen met de vliegtuigen? Een leuk speeltje voor onze Jack de Vries, niets meer en niets minder.

Wat moet de Nederlander met een JSF als een groot deel van de bevolking geen geld heeft om te eten? Voedelselbanken die echt leeglopen, de grote werkloosheid en het aantal zelfmoordincidenten. Laten we het van de positieve kant bekijken want door aanschaf van die JSF kunnen veel mensen weer aan het werk gezet worden. Lijkt me ook een koud kunstje met een investering van 6 miljard. Wat zijn het toch een stelletjes kneusjes daar in de 2e Kamer. De CDA vind het een goed initiatief. Nogal tegenstrijdig voor een christelijke partij om even 6 miljard te spenderen aan defensiemateriaal, laten we het oorlogwapens noemen, in tijden van een economische teruggang. Of hoeven we van het CDA niets meer te verwachten? Is het niet de door dezelfde soort investeringen waaraan de VS een fenomenale schuld heeft opgebouwd. Oorlog voeren is niet weggelegd voor de armen.

One Comment

  1. Francine

    Wel een vriend van mij woont daar en ja het zijn echt zeik mensen in Nederland. Hij heeft al jaren last van inbraken en stalking en ja zelfs postdiefstallen. En hij heeft alles gedaan wat hij kon om deze te stoppen. Nu krijgt hij te horen van het ministerie van justitie dat hij niet wilde samenwerken met de politie. Maar het zijn die niet willen komen, het zijn de die die genen klachten die geen klachten willen aanvaarden. En waarom? Omdat hij Belg is. Hij woont in Zeeland en ja als niet Zeeuw ben je er niet welkom. Hij heeft zelfs eens te horen gekregen dat hij geen bankrekening mocht openen omdat hij geen belastingen betaald. Wel je betaald er veel meer dat in België. En wat dat betreft, wel België is goedkoper en ja daar doen ze ook niets voor een mens. En in Nederland zijn de Belgen welkom, zeker en vast om hun geld achter te laten en zo snel mogelijk terug te vertrekken. Dat is wat velen Zeeuwen denken over Belgen, je bent welkom als je maar je geld achter laat en terug vertrekt. En wonen? Liever niet. Ik ben al veel met hem daar naar toe gegaan op vakantie, en ja het is er aangenaam, maar nu hij er woont heeft hij enorme spijt want hij doet geen oog meer dicht en “who are you gonna call? the ghostbusters” want de politie komt toch niet en zeker niet als je Belg bent. Ik heb ooit eens gehoord dat de overheid zwarte lijsten hebben van mensen die zo snel mogelijk terug het land uit moeten.
    Welkomein het lang van de hypocrieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.