Nieuws

Obama: De oorlog in Afghanistan is ‘fundamenteel’

De Amerikaanse president Barack Obama heeft maandag gewaarschuwd dat de problemen in Afghanistan en Irak nog lang niet zijn opgelost. Hij zei dat tijdens een toespraak voor een groep Obama op oorlogpad. oorlogsveteranen in de stad Phoenix.

Obama ziet geen vooruitgang of snelle oplossing voor de bezette gebieden in Afghanistan. Met elke extra zending manschappen groeit het aantal aanhangers van het Taliban-regime. De Afghaanse bevolking dat zich voordoet als de Taliban ervaart de bezetters als gewelddadig en onrechtvaardig. Volgens woordvoerders zullen de aanhangers met alle mogelijke middelen de verkiezingen te verhinderen.

De reden hierachter is dat de Taliban niet wenst dergelijke systemen over te nemen van het Westen. Het gaat dan niet om de democratisch stelsel, maar de beperkte verkiezingslijst, de verkorte campagne en de OORLOG.

[ad#co-3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.