Nieuws

Angst voor Iran heerst in Rotterdam

Het Rotterdams college verbreekt de banden met de moslimfilosoof Tariq Ramadan.

De reden van de breuk is dat Ramadan wekelijks een discussieprogramma presenteert op de Iraanse zender Press TV, die wordt gefinancierd door het regime in Teheran.

Als gasthoogleraar identiteit aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en adviseur van de gemeente Rotterdam lag Ramadan regelmatig onder vuur. Oppositiepartijen Leefbaar Rotterdam en SP zijn al sinds zijn aantreden fel tegenstander van de islamoloog.

update: 20.03

Ramadan klaagt Rotterdam aan.

Ramadan vindt dat zijn ”eer en waardigheid zijn aangetast. Je kan iemand niet zo behandelen”. ”Na├»ef en simplistisch”, noemde de islamoloog de veronderstelling dat hij het Iraanse regime zou steunen door mee te werken aan een Iraanse nieuwszender. Hij verwijt Rotterdam in dat opzicht zwart-witdenken.

Wie werkt voor een Iraanse tv-zender steunt daarmee niet het bewind van dat land. Nederland drijft ook handel met Iran. Maar daar willen de partijleden van Leefbaar Nederland, Groenlinks, SP en de VVD niets van weten.

In een open brief aan NRC Handelsblad , legt Ramadan vandaag opnieuw uit dat hij op geen enkele manier is gelieerd aan het Iraanse regime.

[ad#co-3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.