Nieuws

Nederlander doodt Afghaanse burgers met F16.

In de provincie Helmand in Zuid Afghanistan zijn donderdagmiddag tientallen Vurende F16burgerdoden gevallen. Verschillende bronnen melden dat de Nederlanders in Afghanistan zogenaamde “Amerikaanse taferelen” vertonen. Dat wil zeggen het gebruik van excessief geweld vanwege de onmacht van de troepen.

Hoever dit nog kan doorgaan is nog niet bekend. Wat wel bekend is dat terwijl deze genocide plaatsvind in Afghanistan onze kneusje van een premier zinspeelt op een baantje binnen de EU.  Het komt maar wat te goed uit dat de Commissie Davids nog steeds bezig is met dat onderzoek naar de inval in Irak.

De pogingen die de westere troepen hebben gecreeërd om het gebied in Irak en Afghanistan met groot machtsvertoon te beheren is tot nu toe een grote mislukking. Het gegeven dat de soldaten tijdens hun bezetting steeds meer landgenoten kwijtraken in een poging stabiliteit te brengen in de regio, drijft andere soldaten tot het gebruik van excessief geweld tegen alles en iedereen.

De commandant van de strijdkrachten Peter Van Uhmm vindt de hele situatie betreurenswaardig en legt ondanks de gevuurde preciesraketten vanuit met ons betaalde belastinggeld vurende F-16 de verantwoordelijkheid bij de Taliban.

Elk redelijk mens kan inzien dat wanneer je te maken met een vijand die te dicht bij de bevolking staat of onderdeel is van de lokale bevolking je onder geen enkele situatie overgaat tot het gebruik van buitengewoon agressief geweld. Het geweld dat in een buitenwijk van Lashkare Gah donderdagmiddag het leven koste van tenminste 3 vrouwen en minstens 6 kinderen, deed zich voor als een Nederlander die gewoon de procedures volgt en op een knopje drukt.

[ad#co-3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.