Nieuws

Arganolie helpt tegen stress

Argan olie is zeer rijk aan olische vetten, waardoor deze olie met name belangrijk is voor de regulatie van het bloed en het  cholesterol. Hier zijn verschillende onderzoeken naar gedaan. Daaruit bleek dat twee theelepels van deze olie per dag voor een maand lang, zorgt voor een vermindering van de cholesterol waardes.

Daarnaast heeft Arganolie een hoog gehalte aan vitamine E. Zelfs 50% meer dan olijfolie en hierdoor is deze olie een weldaad voor de huid.

Verschillende studies hebben aangetoond dat Arganolie de huid verstevigt en herstelt. Arganolie bevat 90 mg Tocopherol, wat onmisbaar is om ‘vrije radicalen’ tegen te gaan. Dit zorgt weer voor een mooie, gezonde huid en tevens dat de veroudering wordt tegen gegaan. Daarnaast bevat het Quercitine en Myricetine, die bekend staan om schimmeldodende en bacterie dodende eigenschappen. Arganolie gaat littekenvorming tegen, werkt verzachtend en ontspannend bij Psoriasis, bevordert wondgenezing en is zeer werkzaam bij verbrandingen.Arganolie heeft een prettige, natuurlijke geur. Zij wordt direct in de huid opgenomen en is heerlijk in bad. Argan huidolie wordt ook gebruikt voor massages die lichaamsvetten helpen afbreken. Opvallend is dat in in Marokko bijna geen huidkanker, prostaatkanker en borstkanker voorkomen. Dit wordt in verband gebracht met het zowel inwendig als uitwendig gebruiken van Arganolie. De olie is goed te mengen met etherische oliën en andere basisoliën. Een toevoeging van minimaal 5% verhoogt de houdbaarheid van Argan olie.

Samenvattend kan met zekerheid worden gesteld dat het regelmatig consumeren van Arganolie leidt tot onder andere een aanzienlijke verlaging van het cholesterolgehalte, versterking van het immuunsysteem, het anti-oxideren van vrije radicalen, een ontstekings-remmend werking, verbetering van de algehele doorbloeding, verlaging op de kans op arterio-sclerose en het revitaliseren van de cellen. Daarnaast kan Arganolie ook als een weldaad voor het haar worden beschouwd.

De feniciërs waren zich al in 1219 bewust van de werkzame bestanddelen van Arganolie. De Egyptische arts Ibn Al Baythar heeft in die tijd al een wetenschappelijk artikel geschreven over de wijze van productie en de werking van de Argan olie. De berberstammen, die sinds mensenheugenis arganolie produceren, noemen de Arganboom niet voor niets de “Boom der schoonheid”.

Langzamerhand raken steeds meer en meer mensen uit het buitenland geïnteresseerd in deze olie vanwege zijn cosmetische en voedzame eigenschappen. Vanwege het zeldzame karakter en de handmatige oogsten en productie is de Argan olie zeer prijzig. Prijzen boven de € 120,- per liter zijn geen uitzondering. Dan nog moet je twijfelen aan de kwaliteit.

[ad#co-3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.