Nieuws

Obama verbreekt belofte- Guantanamo

President Obama van de VS wil circa vijftig gedetineerden die nu nog verblijven in het omstreden gevangenkamp Guantanamo, voor onbepaalde tijd vast blijven houden. We hebben het hier over mensen die willekeurig uit een land zijn geplukt, zonder enige vorm van bewijs of wat dan ook. Deze mensen zitten al bijna een decennia opgesloten in een kamp onder inhumane omstandigheden. Wat betreft de behandeling van gevangenen kunnen de gewelddadige Amerikanen nog veel leren van de godvrezende Iraniƫrs.

Hij zei in een interview dat een deel van de 240 gevangenen over te zullen brengen naar gevangenissen in de Verenigde Staten. Hij benadrukte nooit gevangenen te zullen vrijlaten die een bedreiging vormen voor de Amerikaanse veiligheid.

Deze terreurverdachten gelden als te gevaarlijk om te worden vrijgelaten, maar het is om uiteenlopende redenen ook vrijwel onmogelijk om hen te berechten. Hoe zit het met je rechten als verdachte in Amerika? Goed zou je denken, maar Guantanamo valt niet binnen de VS en dus ook niet binnen het rechtsysteem. Dat was de troef(Patriot Act) van Bush om de gevangenen al zo lang vast te houden.

Zal Obama toch nog zijn belofte houden of is dit het keerpunt waarop Obama zijn ware aard laat zien en onder allerlei false flags een ander gebied gaat bezetten zoals Iran? Het ligt vlakbij de huidige bezette gebieden en het zou strategisch geen verkeerde zet als het natuurlijk je doel is om zoveel mogelijk land te bezetten. Want het zijn toch allemaal maar mensen met middeleeuwse tradities en ze hebben geen besef of benul wat ze met zo’n vruchtbare grond moeten.

[ad#co-3]

5 Comments

 1. Fair

  Wat een k@@ bericht weer. Zeg gewoon dat je de nieuwe incompetable heerser bent over de wereld die kost wat kost je imperia overstrech probeert te verbergen door je pseudo vijanden die je zelf heb gecreerd met een false flag operatie, martelt en ondertussen ze niet respecteert. Ja Amerika. Jullie zijn onze bevrijders en wij volgen blindelings.

 2. Pulstar

  ik vind het maar vreemd dat mensen die met de bedoeling ze zonder rechten levenslang op te sluiten, nu opeens vrij gelaten kunnen worden, als het terroristen zijn, dan kan dat dus niet, dus zijn het dan geen terroristen?

  een simpele oplossing, stuur ze naar Texas of Alabama of zo.. en zorg dat de heren Rednecks weten dat die lui uit Quantanamo komen: problem solved

 3. Cees

  Knap hoor! Dat is democratie. Eerst een worst voorhouden en ’em dan zelf opeten. “Ik ga die basis sluiten.” Als ik het goed heb zaten daar 90 mensen die bepaalde rechten hebben. 50 willen ze niet vrijlaten. Ongetwijfeld zitten daar personen tussen die kwaad in de zin hebben. Maar ze geven toe dat er eigenlijk gaan juridische gronden zijn om ze te vervolgen. “De basis gaat dicht.” ja, maar de gevangenen worden overgeplaatst.

  -Wedden dat er personen tussen zitten die niet mogen praten. Personen die weten wat de amerikaanse geheime overheid/CIA/ of….??? doet.-

 4. Fred

  Wow man rustig
  Oke hij is zijn belofte niet nagekomen maar toch hij had daar de hulp van de Kamer nodig en hij bedoelt het wel goed

  Ik blijf gewoon met mijn voeten aan de grond ipv Ceesje hierzo die met allerlei ongegronde argumenten komt aanzetten.

 5. beverton

  Het is naief om te geloven dat het kleurtje van de nieuwe leider van de VS ook maar enige veranderingen met zich meebrengen als het gaat om het buitenlandse of binnenlands beleid. Obama is niets meer dan een pion van de westerse wereld om met nieuwe handen weer volop te graaien in de islamitische wereld met alle gevolgen vandien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.