Bank

VerVang de AbnAmro

Deze week kwam naar buiten dat ABN Amro leveranciers in 2008 dwong korting te geven over reeds geleverde diensten. Betaalden zij geen geld terug, dan kwamen ze op een zwart lijst te staan en werden contracten niet verlengd.

De wijze waarop ABN Amro kortingen heeft afgedwongen bij dienstverleners zoals schoonmaakbedrijven, levert boze reacties op bij MKB-Nederland en het CDA. Beide pleiten voor ingrijpen door mededingingsautoriteit NMa.

‘Dit is echt een schandalige manier van zakendoen’, aldus Loek Hermans, voorzitter van MKB-Nederland. ‘Als de NMa met de huidige wet in de hand niets kan doen tegen het terugvragen van gemaakte omzetten, dan moet de wet worden aangepast.’

Vooral de verdediging van ABN Amro dat de leveranciers uit vrije wil deelnamen aan de onderhandelingen, maakt Hermans boos. ‘Bedrijven hebben altijd een keus. Ze kunnen kiezen om te sterven of zich aan te passen. Nee, dit kan echt niet door de beugel.’

Is dit voor u de druppel? Klik hier voor de overstapservice.

[ad#co-3]

One Comment

  1. Gerritsen

    Je blijft ook lachen met die bank. Naast het dwingen van Schiphol qua privatisering nu ook nog dit soort praktijken. Hieruit blijkt maar weer hoe zeer het water bij ABN aan de lippen staat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.