Nieuws

Lang leve Israel

Hoe is het toch mogelijk dat een volk te midden in de Arabische wereld zoals Israel zo kan floreren zoals alleen zij dat kan doen? De nederzettingen blijven ondanks de sancties van de VN gewoon bestaan en er worden scholen, stadions en gebouwen neergezet. Daarnaast lijkt Israel met de jaren groter en groter te worden. Zouden ze hun buren wel netjes behandelen in die zin dat het land ook wordt gekocht en niet dat een generatie Palestijnen haar olijfbomen, haar waterbronnen en  haar heiligdommen achter Israëlisch prikkeldraad ziet verdwijnen?

Terug in Nederland zien we de Israëlische beweging zich illustreren als volgt. De redactie van de Volkskrant blundert met haar eenzijdige beeldvorming van de Gaza-oorlog, door een brief van dhr. Benzakour niet te plaatsen.

Zie hieronder de brief zoals ingestuurd aan de Volkskrant.

Even de feiten. Gedurende de Gaza-oorlog zijn in drie weken tijd 1400 Palestijnen gedood (waaronder 700 burgers en 450 kinderen), plus nog eens ruim 6000 verminkten en gewonden. Aan Israëlische kant sneuvelden 13 soldaten. Let op het verschil.

Dit bloedbad – dat mondjesmaat doordrong tot de pers omdat Israël geen journalisten toeliet tot Gaza – leidde wereldwijd tot verbijstering en afschuw. Op het internet circuleren foto’s en filmpjes van Gaza-wijken die elke horrorfilm naar de kroon steken. Tot op de dag van vandaag sopt de Gaza-grond van het bloed. De VN sprak over een ‘humanitaire ramp van ongekende omvang’ en liet voor het eerst, na onderzoek, de term ‘oorlogsmisdaden’ vallen.

Wat toont het Volkskrant Magazine in haar themanummer ‘2009 in beeld’ over de Gaza-oorlog? We zien een dubbelpagina foto van een ‘Libanese raket’ die het Israëlische luchtruim verlicht, we zien op een dubbelpagina op een grote foto hoe Israëlische militairen rouwen om een gesneuvelde soldaat. That’s it.

En dan dit, het onderschrift bij die raket uit Libanon luidt: ‘De explosies die volgen zetten de nachtelijke hemel tot in de wijde omtrek in lichterlaaie.’

Een grove fout. Wie goed kijkt naar die foto, ziet hoe een regen van fosforbommen worden afgeschoten bovenop Gazastad, waar een onbewapende burgerbevolking zich verschuilt in een van de meest dichtbevolkte stukjes aarde.

En dan de Afghanistan oorlog. Grootschalige bombardementen en raketbeschietingen hebben het land tot op het bot geruïneerd, miljoenen mensen zijn op de vlucht geslagen en er zijn vele duizenden burgerslachtoffers gevallen. Afgelopen weekend nog werden in Kunar tien burgers gedood, waaronder 8 scholieren, door Westerse munitie.

Wat laat het Volkskrant Magazine zien van deze oorlog? 2 paginagrote foto’s van een en dezelfde Amerikaanse soldaat die heroïsch sneuvelde – met naam en toenaam.

Adembenemende kwaliteitsjournalistiek. Op naar een gelukkig 2010.

Bron: Maroc.nl

De redactie van de Volkskrant is eerder geneigd waarde toe te kennen aan wat ze al denken of menen te weten. Daardoor let men vooral op feiten die hun bestaande kennis ondersteunen en laten andere feiten die niet stroken met hun kennis links liggen. Dit is heel menselijk maar een open houding voor een krant als de Volkskrant is een soort van heilige graal anders gaat het zoals nu ten koste van de geloofwaardigheid van de komende nieuwsberichten en de oude.

En los van al het gene wat zijn oorsprong kent van de Israëlische propagandamachine, de werkelijkheid voor de buren van Israël is hard en nietsontziend. Want ondanks alle maatschappelijke problemen van Palestina is Israël niet bereid de toegang te verlenen aan maatschappelijke werkers, mensen van de Rode Kruis etc.

Elke poging van het Westen om Palestina omhoog te helpen wordt door Israël snel voorkomen of vertraagd. Daarnaast zie je de gevolgen van de propagandamachine zich vertalen binnen Nederland. De alom uitgesproken steun voor de Palestijnse bevolking van de Gazastrook zoekt haar levensgeluk aan pokertafels en gameconsoles.

Als Godvrezend persoon wens ik het meest omstreden volk niets dan goeds toe en vraag Allah ze niets meer te geven dan ze verdienen. Of dat nu in de vorm is van hectare “promised” grond of de eeuwige verdoemenis in de diepste dallen van de Hel (El Wiel), vanwege de brute massamoord op honderdduizenden Palestijnse mannen, vrouwen en kinderen. Dat weet alleen Hij.

Voorlopig lijkt het erop dat de hebzucht van Israël naar meer land nog niet is verzadigd.

[ad#co-3]

6 Comments

 1. noureddin

  Ach wat nou leve Israel

  Fuck Israel

 2. Cees

  Het sarcasme druipt er vanaf ventje

  Heerlijk…

 3. Rocky

  Israel wil nu zogenaamd de schijnheilige uithangen door een steentje bij te dragen in Haiti zodat iedereen weer vergeet hoe zwaar ze in overtreding zijn in de Gaza Lijersss die juten….

 4. dirk

  Wat een kneusjes daarzo bij de Volkskrant en ik dacht dat de Elsevier en Fok al erg waren…

 5. Max

  @noureddin:Een pilletje? In geen enkel Arabisch land hebben Palestijnen het beter dan de Palestijnen in Israel.Leve Israel!!!

 6. V

  Deze Max is echt maximaal doorgedraaid in zijn radicaliteit. Met de overvriendelijke en eerzame buren zoals de Israeliers zijn geweest tegen de Palestijnen heb je helemaal geen vijanden nodig. En hou die pillen maar voor je. Ik denk dat je ze nog nodig hebt.

  Mag dit leven en de bezette grond hun paradijs zijn waartegen zij het eeuwige paradijs voor verruilden. Moge ze nog lang hun in ijdelheid vertoeven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.