Nieuws

Lang leve de Taliban

Al decennia lang wordt de Taliban gedemoniseerd door westerse media. En zo nu en dan komen er allerlei slecht onderbouwde reportages gepresenteerd door een Roland Koopman, Peter van Zadelhoff of een neuroot als Hella Huug. Veel moeite om de reportages te presenteren en te verwoorden hebben ze echter niet. De slecht verpakte leugens vliegen je om de oren.

De Taliban is Arabisch voor “studenten”; eenvoud is Talib. Met het huidige gegeven zijn de beschuldigingen die maar constant worden herhaald door de medewerkers van RTL NIEUWS wellicht paradoxaal te noemen. Beschuldigingen over het feit dat de Taliban onderwijs zou verbieden zijn volledig ongegrond. Waar in Nederland de studenten protesteren tegen bezuiniging in het onderwijs, daar in Afghanistan de studenten tegen onderwijs zou voor hun jongere broertjes en zusjes. Met dit soort RTL-smoesjes die slechts afdankertjes van een propaganda is van de VS kunnen grote militaire blunders op openbare scholen worden doorgeschoven; verdoezeld.

Afghanistan is een groot land met ruw terrein met een bevolking die voorheen bescheiden, dankbaar en bewust naast elkaar leven in vrede. Totdat de Westerse wereld daar in 2001 even aan de deur komt kloppen gewapend tot de tand met M1 tanks, apaches, en volledig automatische geweren gevuld met uranium verarmde kogels. Na verloop van tijd begint het verderf als gevolg van de bezetting zich op elke plek en in elke vorm zich te manifesteren. Denk aan massagraven, verkrachtingen, vernederingen, verhoogde babysterfte.

De bevolking begint zich langzaamaan tegen de bezetters te keren door zich te voegen bij de Taliban en een gezamenlijk front te vormen. Wat verwacht je dan van een op los geslagen macht die willekeurige missies uitvoert om de schijn op te houden? Die dan vervolgens strategisch plekken innemen en een basis te planten. Om vervolgens vanuit een van die kampen verderf en onrust te zaaien onder de Afghaanse burgers. Nergens voor nodig zeg ik; als ze zo graag de olie willen beveiligen dan hadden ze dat kunnen vragen…Daar is geen 350 ton nucleair afval voor nodig.

Om de brute oorlog en bezetting glad te strijken en te serveren aan de miljarden schapen wereldwijd die nergens vragen bij zetten tot het gene wat men gevoerd krijgt, steunt de Westerse wereld een pion in de vorm van een Karzai om de schijn van rechtsorde en democratie te presenteren. Van de tientallen scholen die gebouwd zouden moeten worden van al die miljarden ontwikkelingshulp is er niets over dan een billboard van een paar tientjes langs een snelweg. Achter het billboard zitten honderden kinderen in een tentje proberen de les te volgen onder erbarmelijke omstandigheden.

Van al dat geld dat wereldwijd door overheden is verstuurd is niet meer over dan een plaatje van een moderne school op een billboard …Waar is al dat geld dan gebleven denk je dan. Uiterst ontmoedigend is het om te zien dat er in de wijken van Kabul honderden villa’s worden gebouwd met het geld van de burgers, voor de werkstaf van Karzai. Is het niet meer dan de zoveelste flater van het Westen om een corrupte regering te steunen en de oorspronkelijke gevestigde orde te verjagen en te vergiftigen?

Als gevolg van de invasie van de Irak en Afghanistan hebben honderdduizenden mensen of misschien zelfs meer de dood gevonden. Op een manier die je je ergste vijanden niet wenst. “Maar als je het aan mij vraagt, zijn toch maar een stelletje haatbaarden of niet? “ Je zal maar zo’n reefteef zijn die zo denkt…

Als je echt wilt weten wat de lokale bevolking vind van het onaangekondigd bezoek en onrust van de VS, check onderstaand documentaire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.