Nieuws

Vervang je achteloosheid

Terwijl het grootste gedeelte van de Nederlanders gisteren zich helemaal lazarus heeft gedronken vanwege de verjaardag van onze Koningin, dreigt er een burgeroorlog los te barsten in Griekenland, demonstreren de Turken tegen slechte arbeidsvoorwaarden, blunderen de Amerikanen met de grootste olieramp in de geschiedenis, en krijgt onze massamoordenaar Balkenende niet de haringen(in China)die deze heeft laten overvliegen vanuit Nederland.

Te midden in een financiële, politieke en een maatschappelijke crisis acht onze aanfluiting van een minister het nodig om de moraalridder uit te hangen bij de Chinezen. Over nonchalant gesproken.

Het bezoek van de afgedane M.P. aan de Fudan Universiteit om vervolgens te preken over de mensenrechten toont weer eens eenmaal aan hoe krom de beweegredenen van onze politieke moordenaars zijn. Vooral na de bekendmaking (Davids) van de cruciale en bewuste “fouten” van onze genocidepleger om Irak en Afghanistan te bezetten.

Feit blijft nou eenmaal dat mooie woorden de gruweldaden van onze politieke vertegenwoordiger niet ongedaan kunnen maken. Feit blijft nou eenmaal dat er door de bezetting van o.a. het Nederlandse leger er duizenden of misschien zelfs miljoenen mensen op brute en onmenselijke wijze zijn komen te overlijden. Feit blijft nou eenmaal dat dit soevereine landen waarin interventie door andere landen automatisch wordt gezien als een nieuwe oorlog.

Paradoxaal is het om te geloven dat de oorlogen vredesmissies zijn. Achteloos is het om te geloven dat het tijdperk van de zogenaamde vredesmissies voorbij zijn. Het is vanwege de voorbereidende demonisering van o.a. Iran slechts een kwestie van tijd voordat we met het nieuw gevormde kabinet nieuwe vredesmissies gaan uitvoeren. Het enige ingrediënt wat er nu nog ontbreekt, is een vergelijkbare katalysator zoals we allemaal kennen van 911.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.