Nieuws

Vervang je Euro

De afgelopen weken hebben de financiële markten een zware terugval gemaakt na aanleiding van het faillissement en het bedrog van Griekenland naar haar EU-partners. Om de emmer niet te laten overlopen staan de EU-partners garant voor de open leningen. Maar er zijn altijd wel personen die speculeren op een val van de euro en deze lusten de verwoorde twijfels van onze oorlogszuchtige, radicale Europese vertegenwoordigers zoals een Merkel of een Sarkozy, zoals anorexia patiënten light-producten.

Om de twijfels weg te nemen hebben de eurolanden een noodplan gelanceerd om de Euro te redden van de ondergang; een plan met een omvang van 720 miljard. Kort na de bekendmaking kregen de markten weer adem nadat op zijn beurt de president van de Europese Centrale Bank zijn zorgen over de Euro uit.

Inmiddels heeft Duitsland de “boze” speculanten een halt toe geroepen door het short-selling te verbieden. Dat dit niet meer is dan een wanhoopsdaad moge duidelijk zijn. Want het zijn niet de speculanten die de Euro naar de afgrond duwen. Het zijn de illegale oorlogen die gevoerd worden tegen soevereine, onschuldige staten.

De redactie van VerVang is echter van mening dat een volledige vervanging van de Euro vandaag de dag steeds moeilijker wordt. Na alle genomen besluiten om Griekenland te helpen is het begrotingstekort van de een op de andere dag VERDUBBELD. Dat menig politiek partij zich hier van wenst te distantiëren is gewoon een simpele overlevingsstrategie. Maar het is maar een garantstelling aldus de demissionaire de Jager.

Om enigszins te meten in hoeverre de gulden nog leeft kan je het de termen “de gulden terug” googlen met als gevolg dat je van Google een resultaat krijgt 2.110.000 mogelijke hits, wat natuurlijk wat zegt over de euforische betekenis van de gulden voor de Nederlander.

Verder heeft het verhaal net als elke verhaal een andere kant en dat is dat een goedkope Euro ook voordelig kan uitpakken voor exporterende bedrijven, de prijs van goud,  en de dollar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.