Nieuws

Vervang je Depressie

De afgelopen jaren hebben we gezien hoe onze vertegenwoordigers zich dachten uit te kunnen kopen uit de financiële kredietcrisis door meer krediet vrij te maken om de openstaande schulden te vereffenen. Talloze economen keuren dit beleid af van een Middelkoop tot een Soros. En dat terwijl onze vertegenwoordigers debatje spelen in de Kamer worden onze bankgegevens openbaar gemaakt voor de VS en de steun aan Europese banken verlengd door de ECB.

De miljarden euro’s en dollars die in het systeem zijn gepompt lijken uitgewerkt en beleggers kijken met argusogen naar het komend cijfer uit de VS betreffende het banencijfer. Voor vele is het een indicator of we in een tweede dip komen waar we al tal van berichten van gezien hebben; al is het faillissement van BP en de mogelijk acquisitie van Shell met een uitgifte van nieuwe aandelen. Kortom aandeelhouder betaalt. Daarnaast de miljoenenboete voor staalgigant ArcelorMittal voor kartelvorming en de nog komende afschrijvingen van Europese banken voor de zuid-Europese obligaties.

Alsof dit niet al genoeg is zien we een dramatisch dieptepunt in de huizenmarkt dat we sinds 1985 niet hebben gezien, neemt de productie in China en Japan af volgens de laatste cijfers.  Daarbij verruilen Amerikanen steeds vaker hun dure hypotheek voor een huurhuisje wat vaak een kwart is van de maandelijkse hypotheek. Nu de stimuleringsprogramma’s afgelopen zijn koopt niemand meer een huis in de VS. De consument in NL koopt niet vanwege het getwist en gedraai met de hypotheekrenteaftrek.

Dus stellen we voor lekker short te gaan zitten. Glijbaan JOEPIE….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.