VerVang je nier…

De Oekraïense politie heeft gisteren een inval gedaan bij een Israëlische onderneming gespecialiseerd in het rekruteren, verhandelen en het opereren van kansarme analfabeten, die vervolgens illegaal de lichaamsdelen stuurde naar Israël.

Volgens de Oekrainse autoriteiten gaat om een twaalftal Israëliërs die vastzitten voor deelname aan een illegale orgaanhandel. De Israëliërs specialiseerden zich vooral in gezonde nieren van analfabete, kansarme vrouwen die bij het afstaan van een nier konden rekenen op 7000 euro.

Yuriy Kucher, hoofd van de onderneming verkondigt dat de kosten van  operatie wel opliepen tot 90.000 euro en dat operatie’s plaatsvonden in Kiev, Azerbeidzjan en Ecuador. Vier chirurgen zijn onlangs opgepakt.

Schattingen naar de omzet varieren van 10 tot 15 miljoen euro per jaar. De illegale chirurgen zijn ongeveer 3 jaar actief geweest. Alle participanten kunnen een gevangenisstraf krijgen van 15 jaar voor de illegale orgaanhandel.

Dit is echter niet de eerste keer dat Israëliërs worden gepakt met orgaanhandel. Niet zo lang geleden vond deze orgaanhandel plaats in het huidige Israel waar “vrijwilligers” tot wel 70.000 euro konden ontvangen voor hun nier.

Het was ook vaak regel dan uitzondering dat analfabete vrijwilligers soms helemaal niets kregen voor hun nier, terwijl de Israëliërs soms de verkregen lichaamsdelen voor wel 90.000 euro verkochten. Deze horroractivititeiten vonden vrijwel altijd plaats in landen zoals Azerbeidzjan, Pakistan en de Filipijnen.

11 Comments

 1. Jopie

  ziek man

  wat een uitbuiters zijn het die fucking zionisten…

 2. beverton

  iemand een nier nodig ? ziek hoor zelfs je nieren willen ze hebben…. blijkbaar gaat ze niets te ver

 3. Dirk

  het verbaast dat dit helemaal niet in het nieuws is gekomen in de nederlandse media….

  een dergelijk schandaal waar misschien wel duizenden mensen nierloos rondlopen als gevolg zou wel enig nieuwswaardig materiaal zijn…en niet te vergeten dat dit niet de eerste keer is voor de Kucher wildchirurgen…brrr

  inderdaad zieke praktijken

 4. Mo

  DAMN man doet me herinneren aan die laatste film van the X-files

  Wat je zegt dirk; helemaal geen nieuwswaardig materiaal volgens nu, spits, volkskrant of de populistische telegraaf

 5. Mundus

  In sommige verpauperde landen is het heel normaal dat je je nieren verkoopt voor een scooter of voor een tijdelijke inkomen… kijk maar naar pakistan

 6. Adam

  opsluiten voor een lange tijd dat schuim der aarde en evt licensie intrekken van die slagers
  profiteren van de organen van de onwetende… hoe diep kan je zakken
  en in aanloop naar het VN onderzoek op de Flotilla willen de Israeliers natuurlijk niet meer gezichtverlies door dit soort orgaanschandalen van Israelische komaf te laten circuleren op westerse media.

 7. Mohsin

  Goed idee Adam

  Opsluiten die imperialistische schavuiten
  Ik had nog gehoord dat ze veel palestijnen gebruiken hiervoor…

 8. Aardbei

  hmmm dit is gewoon een beetje pro-palestijns propaganda

 9. V

  Verantwoordelijkheid ligt bij de uiteindelijk daders. Ik zie niet hoe slachtende Israeliers een goed beeld schetsen voor de Palestijnen.

  Ik kom veel meer beelden tegen van Palestijnen die al geslacht zijn door Israelisch geweld en verder geeft het stilzwijgen van dit bericht de mate aan mate waarin westerse media worden gecontroleerd door joodse beleidsmakers

  Wat heb je aan vrijheid als je deze gewoon doorverkoopt aan derden?

 10. Jamila

  echt erg

  hebben die mensen dan geen hart?

 11. Adam

  @Aardbei

  wow rustig kerel niet te veel argumenten gebruiken want je staat redenatie staat als een huis (being sarcastic)

  kan je wellicht iets inhoudelijks toevoegen of je inzicht hierover verconcretiseren want ik krijg zo’n PVV gevoel van je input… zo plat en leeg van binnen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.