Nieuws

Verdien miljoenen op de beurs

Heb je alles geprobeerd op de beurs en ben je alle beurspraatjes van een middelkoop tot snelle jongens van grote financiele instellingen beu?  Heb je alles al geprobeerd van aandelen tot opties en van obligaties tot futures ? Van de de butterfly tot de spread maar loop je de hele tijd achter de feiten aan ? Waar een wil is, is een weg.

Wil je hedendaags echt bakken met geld verdienen dan is het essentieel om te handelen met voorkennis, ondanks dat dit wordt gezien als fraude in geschrifte, tenzij je natuurlijk ook de toezichthouders een bot werpt. Maar daar trekken de jongens van Goldman Sachs zich niks van aan. Tijdens het verval van Lehman Brothers hadden ze put-opties op diverse banken die vervlochten zaten met de deze. En jawel; met als gevolg dat diezelfde put-puties miljoenen, misschien zelfs miljarden opleverden op een chaotische beurs.

Hetzelfde verhaal met BP; indien je wist dat de bedrijven die verantwoordelijk voor het onderhoud van het olieplatform zich onbekwaam opstelden, met als gevolg een catastrofale natuurramp als gevolg en de miljarden die vergoed moest worden aan claims van vissers tot omgekomen medewerkers; dan had je natuurlijk aan miljoenen put-opties BP gekocht. Het laat zich al raden; Goldman Sachs had vele put-opties gekocht van BP, vlak voor de ramp.

Anders gezegd; Goldman Sachs heeft geld verdiend ten koste van mens en natuur, ten kosten van alles en iedereen. Ditmaal waren alle kaarten op tafel en kon iedereen zien hoe Goldman Sachs haar geld verdiende. In hoeverre de bankiers hebben verdiend met het 911 gebeuren is helaas niet na te gaan ivm de totale vernietiging van alle documentatie wat opgeslagen zat in Toren 7.

Dus wil je geld verdienen op de beurs ten koste van alles en iedereen? Dan neem je een bepaalde positie in op een bepaald beursgenoteerd bedrijf; laten we voor het gemak een olieplatform van Shell erbij pakken; je zorgt dat de medewerkers die verantwoordelijkheid zijn voor de pijpleiding een aantal weken de andere kant op kijken zodat een soortgelijke situatie als BP zich kan voordoen. Shell moet vervolgens veel mensen compenseren met als een drastische koersdaling van speculanten op de beurs. En dan is het KASSA voor jou en je handlangers. Ik noem het de Goldman Sachs way-strategie.

Dat dit verre van ethisch is, moge duidelijk zijn. Het geld dat je verdient kan je ook niet bepaald Halal of koosjer noemen. Maar ja; hoe ver ga jij voor je geld? En wat heb je eraan als er geen winkels zijn om het uit te geven of producten zijn die je ermee kan kopen of sterker nog; land is om  op te wonen?

Dat de strategie op bijna elk bedrijf en situatie toepasbaar is, spreekt voor zich. De Goldman strategie illustreert maar eens te meer dat we heel makkelijk kunnen beschikken over wat we willen, mits we bereid zijn onze wil te gebruiken voor kwade doeleinden. Wetend dat al het kwade komt van onze eigen neigingen en al het goede van de Barmhartige. Het is jammer dat de strategie maar een kant op kan. Goede dingen hebben nou eenmaal tijd nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.