Nieuws

Amerikanen verjagen Afghanen

Nadat de Nobelprijswinnaar van de Vrede, Obama,  had aangekondigd dat de oorlog tegen terreur was afgelopen en duizenden troepen naar huis mochten, zijn er desondanks duizenden verjaagd van hun huizen door Amerikaanse troepen.

Volgens de Afghaanse autoriteiten gaat om zevenduizend Amerikaanse troepen die begonnen zijn met operatie Dragon Strike net buiten Kandahar. Met als gevolg dat honderden burgers door luchtaanvallen het leven hebben gelaten. De burgerdoden hebben veelal geleid tot een drastische verhoging van het anti-amerikaanse sentiment in Afghanistan.

Mohammed Azim Nawabi directeur van het vluchtelingenkamp in Kandahar heeft aangegeven dat er meer dan negenhonderd families zijn gearriveerd van de omgeving Arghandab en Zhari in de afgelopen maand. De mensen verkeren in erbarmelijke omstandigheden op het moment van aankomst. Vele van de Afghanen, die hun huizen hebben verlaten, krijgen verzorging van internationale ontwikkelingsorganisatie’s.

Een recent rapport van de VN heeft onlangs vastgesteld dat de burgerdoden in het afgelopen halfjaar zijn gestegen tot 31 procent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.