Nieuws

IAEA mag nucleair complex Israël niet inspecteren.

De Israelische premier Benjamin Netanyahu heeft de afspraak die deze heeft gemaakt met het Internationaal Atoomenergieagentschap wederom verplaatst. Als reden heeft de premier aangegeven dat hij op vakantie was.

Al maandenlang probeert de directeur van de IAEA de kerncentrale’s van Israel te controleren op mogelijke nucleaire kernwapens. Minister van buitenlandse zaken Avigdor Lieberman zal naar alle waarschijnlijkheid de toekomstige aanwezigheid van de directeur niet bijwonen.

De Amerikaanse oud-president heeft gezegd dat Israel in het bezit zou zijn van 200 tot 300 nucleaire kernkoppen. Israel zou dan in het Midden-Oosten de enige zijn die een nucleaire dreiging vormt met de talloze nucleaire kernkoppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.