Nieuws

Leugens, Leugens en Libië.

Het is toch verbazingwekkend om te zien hoe snel de MSM de publieke opinie kan beïnvloeden in een dergelijk hoedanigheid, dat men het bombarderen met verarmd uranium op steden in Libië, definieert als een humanitaire interventie. We doen het allemaal voor onze Libische medemens; het ontwrichten van de infrastructuur, het gebruik van kankerverwekkende stoffen, het bombarderen van de ceremoniële leider van Libië en zijn naasten. Terwijl Qadhafi erg populair en geliefd is bij zijn bevolking vanwege zijn rechtvaardigheid en zijn onafhankelijkheid naar het Westen.

Een ieder die we spreken over Qadhafi en Libië lijkt wel een expert op het gebied van Libië, de geschiedenis en de literatuur van Qadhafi. Vragen we echter door dan komen we erachter dat de mensen worden geprogrammeerd door journalistiek onwaardige nieuwsberichten van een RTL tot een Aljazeera, en bij het discussies de speculatieve informatiestromen zonder pardon verkondigen als zijnde waar. Zodra we dan doorvragen stuiten we op een lege dop. Mensen die het gezegde kennen “wiens brood men eet, diens woord men spreekt”, zijn er ongetwijfeld van bewust dat deze nieuwszenders commerciële en legitieme propagandamachines zijn, of ze nu in Hilversum zijn gevestigd of ergens in het dictatoriale Qatar.

De mensen die zich negatief over Qadhafi uiten, hebben noch nader onderzoek gedaan, noch het Groene Boekje gelezen. Het zijn een type mensen vanwege diens sociale status of interesse niet in staat zijn, verder te kijken dan hun neus lang is. De mensen die visueel erg makkelijk te manipuleren zijn; want ZIEN IS IMMERS GELOVEN. En hier richt de MSM zich op. Het is voor een persoon veel makkelijker om lekker met de stroming te gaan en erg lekker op los te bashen met populistische oneliners dan tegen de stroming in te zwemmen met waarachtige feiten.

Een ieder die zonder belangen kijkt naar de situatie in Libië ziet dat het Westen er baat bij heeft dat het land de kant op gaat van Afghanistan en Irak. Libië is immers het meest ontwikkelde land in Afrika en de bevolking geniet al jaren lang van gratis zorg en onderwijs dankzij de vrijgevigheid van Qadhafi. Libië bezit nog steeds een van de grootste olievoorraden ter wereld en een ieder oliemaatschappij is lovend over de kwaliteit van de olie vanwege de relatief lage afwerkkosten.

We zouden als ontwikkeld land lering kunnen trekken over de wijze waarop de Groene Leider Qadhafi te midden van de woestijn vruchtbaar land heeft gerealiseerd. Het is totaal ondenkbaar dat de verlichte leider op een dag, wellicht met het verkeerde been uit bed, is begonnen met het bombarderen van zijn eigen bevolking. Libië was een vrij land met een rijke gemeenschap waarvan meer dan 80 procent geletterd is. Iemand die tijd heeft om te lezen heeft geen honger; kijk maar Tunesië of Egypte waar de geletterdheid al een flink stuk lager ligt. Iemand die honger heeft, heeft geen tijd om te lezen.

Een Libiër is in vergelijking met een Nederlander namelijk 2 keer rijker en zelfs 4 keer rijker dan een Marokkaan in Marokko. Een Libiër heeft dus eigenlijk helemaal niets te klagen en zodra deze geletterde mensen wel iets veranderd willen zien dan kiezen ze zoals elk ontwikkeld persoon voor een geweldloos protest conform de Islam. Een mens die honger heeft, heeft als het goed is ook geen wapens; je kunt moeilijk het land verbouwen met een AK47. Je hebt daar toch altijd wel een schop en wat zaadjes nodig.

Volgens de eerzame Qadhafi waren het amateuristische troepen van AlQaida onder leiding van de CIA om een beeld van revolutie neer te zetten en al het onrecht toe te schrijven naar de befaamde leider van Libië zonder zelf maar enigszins verantwoording te nemen voor de false-flag operaties. Het past ook niet binnen een dergelijke operatie om verantwoording te nemen, maar ja alles kan he. Je vraagt je toch wel af hoe deze westerse leiders zoals een Sarkozy of een Obama hun nachten doorbrengen. Zien ze in de spiegel een barmhartige leider of een moordzuchtige duivel ? Enige vorm van zelfreflectie kan geen kwaad.

Is het niet aardig vinden van een leider op welk vlak dan ook een rechtvaardige reden om diens land te bezetten, diens bevolking te bestoken met kankerverwekkende bommen en het stelen van de geldstromen van de nationale bank, wat eigendom is van de Libische bevolking, voor het tijdelijke verhelpen van je eigen kredietcrisis? Is het vermoorden dmv het dagelijks bombarderen van zijn paleizen van Qadhafi en zijn naaste rechtvaardig te noemen? Is Qadhafi al bij voorbaat schuldig zonder dat dit wordt geconstateerd in een gerechtelijke systeem ? Hebben onze leiders nu ook al de autoriteit om respectabele leiders te veroordelen en te vermoorden op basis van speculatieve informatie in de vorm van beelden op Youtube en LiveLeak?

De werkelijke reden waarom de kolonionale krachten het hebben voorzien op Libië en Syrië is vanwege de rijke bodem, en de niet te controleren leiders van het land. Qadhafi staat er bijvoorbeeld voor bekend dat deze de olie niet in dollars laat uitbetalen tot woede van de Amerikanen. Een gegeven wat we ook zien in Venezuela met als logische gevolg dat we de eerzame Chavez zien in middelpunt van de propaganda van de VS.

Godzijdank zij er wel meerdere landen die door de westerse propaganda prikken en de ware intenties blootleggen; namelijk het bezetten en het exploiteren van de rijke bodem zowel in Libië als in Syrië, zonder dat de bevolking daar de vruchten van plukt. Er blijft maar weinig over in de ogen van de westerse mogendheden als ze de opbrengst nog moeten delen met de lokale bevolking.

Verder heb je nog Saudi-Arabië die er het meest om bekend staat de gemeenschap te onderdrukken, en de vrouwen te zien als minderwaardig. Het is dan ook erg krom om te zien dat het Arabische land met een ongelooflijk hoeveelheid olie desondanks toch nog erg goede handelsovereenkomsten en nauwe banden er op nahoudt met de VS. De banden zijn nauwelijks veranderd sinds de Arabische Revolutie waarin de op macht beluste wahabieten met man en macht de geweldloze demonstraties de kop afhakt. Dan kan je denken aan het opsluiten en martelen van politieke gevangenen of vooraanstaande leiders. Het willekeurig schieten op demonstrerende mensen en het sturen van soldaten naar buurlanden Bahrein en Jemen.

In deze samenzweringstijden kunnen we geen enkele koloniale constructie achterwege houden om te zien wat er echt gebeurt. Iemand die dit al bij voorbaat doet kunnen we bestempelen als erg naïef en moet de wereld en zichzelf nog leren kennen. Want zelfs als Belgische bakkers kunnen samenzweren zouden westerse landen, leiders, banken, oliemaatschappijen dan niet kunnen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.