Geloof, Nieuws

Lang leve de Moslima

Om vandaag even onze moslima in het zonnetje te stellen willen we alle onjuistheden en incorrecte gedachtenissen die men er op na houdt als men alleen oor heeft voor het geluid van de hardste schreeuwers die gekenmerkt kunnen worden door de periodieke onderbrekingen van commerciële verkoopjanussen.

Laat we als eerste vooropstellen dat de moslima gelijk en gelijkwaardig is aan de islamitische man. In de meeste islamitische gezinnen zie je dat de moslima een bevoorrechte positie bekleedt en de regel geldt dat de moslima of de moslimvrouw de baas is thuis. De mond van vele zal dan bij verkondiging wijd open staan en het maar sceptisch accepteren of helemaal niet.

De gelijkwaardigheid van de sexen kan je binnen Islam terughalen uit het gegeven dat God (swt) ieder schepsel voorziet van een ziel; een geest; een energiebron op een bepaalde frequentie. En voor zover ik hebben kunnen zien is dat de geest van de mens niet is onderscheiden met een sexe, zoals we dat hier op deze materiële wereld kennen. Zonder onze sexuele onderscheiding zouden we ons namelijk niet kunnen voortplanten. Het heeft hier dus een materiële functie; een functie wat niet meer nodig is in het Hiernamaals. De zielen zijn dus 1. Of denk jij dat de ziel wel een geslacht heeft maar weet dat God (swt) het best weet.

Lang leve de moslima die ondanks alle beproevingen hun geduld en hun waardigheid bewaren en die in het oog van de storm barmhartigheid, vriendelijkheid toont en zich vergevingsgezind opstelt. Die in staat is mensen die haar boos aan kijken, glimlachend te begroeten of zij die denigrerende opmerkingen langs zich heen laten glijden. Lang leve zij die in een veronderdrukte samenleving wil doorzetten, en vanwege onvrijheid haar hoofddoekje moet afdoen en besluit haar hoofddoekje af te doen om te kunnen blijven werken met behoud van haar eer en waardigheid. En lang leve zij die een soortgelijke situatie, voet bij stuk houdt en haar hoofddoekje niet af te doen met behoud van haar eer en waardigheid. Mensen zeggen dan vaak iets in de trant; is niet goed of is wel goed maar neem hun kortzichtigheid niet kwalijk want het is immers beide een beproeving.

Lange leve de moslima in door het Westen verscheurde Irak, Afghanistan, Libië, Jemen, Bahrein, Pakistan en God mag weten waar en mag God hun harten versterken en de moed te geven om hun beproevingen te overwinnen en de kracht om haar tijdelijk verlies te accepteren en het goede te doen. Lang leve zij die in Saudi-Arabie een (bondgenoot van het Westen) worden vervolgd voor het rondje om de moskee. Lang leve zij die openlijk hun mening geven op het staatshoofd en bereid zijn te de gevolgen te bekopen met hun leven.

En laten we wel wezen; geloof staat of valt echt niet met het hoofddoekje. Het is een beschermmiddel voor de moslima om irritante en misschien wel gevaarlijke boys op afstand te houden en om serieus en als gelijkwaardige mensen gezien te worden. Misschien maken de kleren toch de moslima ? En verder weten we tegenwoordig dat het haar van vrouwen een bepaalde stofje afgeeft genaamd feromoon. Een stofje wat een gemiddelde man direct extra alert maakt en bij grote hoeveelheden helemaal gek maakt van opwinding. Vandaar dat het haar van de moslima binnen de islam ook wel bekend staat als het arsenaal van de duivel.

Sceptici hoor je dan al gauw praten over “ja maar dan moeten die mannen gewoon normaal doen als een moslima zonder hoofddoekje loopt enzo”. Het probleem zit hem echter dat sommige mensen geen zelfcontrole kennen en vandaar een moslima erg goed aan doet een hoofddoekje te dragen, in een samenleving waarin de vrouw niet serieus genomen wordt en alleen gezien wordt als marketinginstrument. Vergelijk NL en Maleisië. Je gaat toch ook niet als je weet dat ergens op je pad hongerige wolven lopen, een paar lappen vlees aan je benen hangen, of wel Van Damme ?

Lange leve zij die leven met sturing en zij die zonder leven, en moge zij die zonder leven ooit de sturing vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.