Vervang je banken

Niemand kan er denk ik genoeg van krijgen om het maar over die valse en gemene banken te hebben, die je in hun nesten lokken door leusden als “ja ik wil rente op mijn betaalrekening”. Nee gek, trap er niet in!! 2 rente positief staat niet in verhouding met de 14 % rente die je betaalt als je even in de min staat. Ze flashen, liegen, bedriegen, stichten incassobureau’s en deurwaarders zodat men het dossier van een in problemen geraakte burger, kan doorverkopen aan de dochters die vervolgens met buitenproportionele hoge boetes, de burger gaan natrappen en lastigvallen. Wat denk je dat die arme oude Dsb-er aan het doen is ? He’s making a comeback.

En de enige reden dat de banken nu allemaal aan het janken zijn, is omdat ze al niet eerder de pijn namen juni vorig jaar toen al bekend was dat het Griekse kalf al was geslacht en de bloed door de straten liep. Dat kan je dan met een heleboel geld allemaal opruimen en en beetje bij beetje terugstoppen in het kalf en het kalf nog reanimatie geven maar ieder gezond mens met een beetje economisch inzicht zal je uit je droom helpen.

Doordat het Griekse kalf nu al bijna een jaar dood op tafel ligt en niemand er een hap van durft te nemen en uit een illusie het kalf te willen bedekken met allerlei sausjes en hapjes voor als het kalf nog wat nodig heeft terwijl mensen beter met mes en vork hadden kunnen komen om alles te verdelen en de “pijn te nemen”. Het is nu niet meer kosjer of halal om het kalf te eten; het is immers dood vlees vooral met de hevige aankoop van waardeloze miljardenleningen door de niet al te intelligente ECB.

Oh ja, hoe zat dat het ook alweer met de Jager die ons miljarden bespaarde vanwege de lage rente op NL staatspapier? Is dat gecorrigeerd met het bedrag dat nu naar het Griekse kalf is gestuurd als een sausje. Niet echt zo efficiënt omdat ik weet dat een sausje niet veel hoeft te kosten maar die Papedoemaarwatejo stelt hoge eisen aan zijn sausje. Binnenkort volgt er een nieuwe sausronde, waarin alle banken en staten even lekker nog het Griekse kalf te versieren in de hoop dat het weer gaat leven op het strikte euromiljarden-dieet sausje.  Het begint echt ceremoniële trekjes te krijgen. Geef die Somaliers ook wat a stelletje hardvochtigen.

Het is misschien maar beter dat men ooit de wijsheid en de kracht om het Griekse kalf gewoon te laten overgaan op het Drachme-dieet. Dat deze kneusjes van een vertegenwoordigers wel duidelijk opzettelijk chaos willen creëren om een centraal overzicht te legitimeren, is nu wel duidelijk. Breuk de EU open, laat een stemmingsronde komen voor wie nog in de EU wil en zorg dat gewillige staten uiteraard, volledig onderzocht worden op levendige boeken.

Want het kloppend hart van de EU zit in Duitsland en hopelijk zijn de Duitsers wakker genoeg om in te zien dat ze al de koeien uit het Zuiden, de Belgische en de Ierse niet op hun schouders kunnen dragen. Iets wat de Finnen al wat vroeger zagen. Duitsland moet het vooral hebben van de auto-industrie en de technologiesector en nu meer door de groene industrie en naar alle waarschijnlijkheid gaan de garages alleen maar voller raken door de koopkrachtdaling en de devaluatie en inflatie en van onze munt en dat dus ook Duitsland een beetje vet op de botten moet houden wil men het Duitse hart kloppend houden door het verschrikkelijk besef van de dood van het Griekse kalf.

Het besef wat men koste wat kost wil negeren door o.a. Barosso die probeert de boel te sussen. Ga pizza’s maken joh, wie luistert er nog jouw bullcrap? Kijk, besef, accepteer en laat los en kijk verder. Hopelijk dat we ooit op een dag kunnen terugkijken en ons verwonderen om het feit dat we er allemaal zo tegenaan keken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.