Nieuws

Wall Street al 10 dagen bezet

Amerikaanse demonstranten, geïnspireerd door de Arabische revolutie en teleurgesteld en bedrogen door de eerste zwarte president Obama, houden zich sinds vorige weekend op bij het Liberty Plaza, één straat verwijderd van de Federal Reserve, na de aanhoudende burgerroof door overheid en bank.

“Wat we gemeen hebben is dat wij de 99 procent zijn die niet langer de hebzucht en corruptie van die andere 1 procent tolereren,” zo is te lezen in een verklaring op de website van Bezet Wall Street.

Een van de demonstranten had het volgende te zeggen;“I like to see laws that — kind of — contain excessive greed and risky bets that banks make that not only they risk their own banks but they risk the society and the wellness of individuals,”.

Afgelopen weekend zijn zo’n 80 tot 100 mensen gearresteerd na de eerste confrontatie sinds de demonstratie begon. De politie beschuldigt demonstranten ervan het verkeer te hinderen en zich te verzetten bij arrestaties.

One Comment

  1. Free

    Media zwijgen in alle toonaarden over geweld Amerikaanse politieagenten op Wallstreet
    http://rt.com/news/wall-street-protest-arrests-331/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.