Vervang je paus

Je kan tegenwoordig maar moeilijk ontkennen dat wereldbewoners absoluut niet gediend zijn van de handelingen van paus Benedictus de zoveelste. Of het nu gaat om het achterhouden van gevoelige informatie over pedofielen, de wijze waarop deze gelovigen wil verdelen door te provoceren of de wijze waarop deze tijdens zijn periodieke bezoeken wereldwijd, miljoenen misschien zelfs miljarden verkwanselt aan veiligheid, presentatie en excentrieke luxe.

En zeg nou eerlijk en wees eerlijk; wat zegt een volledig lamlegging van steden met politiekorpsen en weet ik veel hoeveel beveiligingsmannetje er ingehuurd zijn en laten we de kogelvrije vesten en dubbelglas in auto’s niet vergeten. Wat zegt dat over het geloof van de streng gelovige paus ? Is deze bang om naar God te gaan. Deze man heeft toch een verkorte lijn met God schijnt vanwege zijn heiligheid ? Hoe heilig kan iemand zijn als deze een kapitalistische positie bekleedt dat ver boven dat van bijvoorbeeld onze Koningin Beatrix ligt?

Je kan eigenlijk wel zeggend at de paus in zijn hele uitvinding een soort van back-up plan was van de kerken om weer centraal te staan in de geldstromen van mensen die oprecht een sadaka (verplichte bijdrage armen) deden. Het installeren van een dergelijk statussymbool kostte enorm veel tijd en geld maar met de opkomst van de Islam was het voor de Katholieke instantie een must vanwege de interne scheiding van gelovigen (protestanten) die zeggen God is 1 en gelovige katholieken die zeggen God is 3. Tegenwoordig staan de protestanten, vanwege het geloof van de moslims en joden,  veel sterker die ook zeggen God is 1.

Dus de uitspraken van de paus van laatst, slaan dus eigenlijk helemaal nergens op, waarvan deze meende dat de Islam en het Katholicisme veel gemeen hebben. Want als je goed kijkt en analyseert door de hele geschiedenis zie je maar 2 tot 3 geloven. Een religie met 1 God, vele goden, en geen goden(zelfgod(satanisten; luciferianen; Goldman Sachs). De Islam, het Jodendom en het Christendom uitgezonderd de katholieken behoren tot de monotheïstisch, 1 God geloof, het geloof van onze grootvader Abraham. Daarnaast kan je het geloof van de paus niet met de Islam vergelijken; het is net als appels en peren vergelijken vooral als het gaat om “de tolerantie” van geloven, dan is het niet meer dan populistische ventilatie.

Maar ja je kan het de man moeilijk kwalijk nemen, want hij is immer niet meer een van de jongste. Wellicht dat hij een klein beetje seniel begint te raken. Was een paar geleden al zichtbaar tijdens zijn provocerende uitspraken dat de Islam wordt verspreid met de Zwaard. En dan beginnen we niet met de schaamte die vele katholieken voelden, vanwege de wel  erg zwakke en zichzelf niet respecterende uitspraken op een internationaal platform namens een miljoenengemeenschap. Zou Jezus (vzmh) hetzelfde hebben gezegd ? En dan een paar jaren later, krom praten over tolerantie. Want hoe tolerant waren jouw uitspraken, en is het niet dat je tolerantie alleen maar kan worden gemeten aan de wijze of de manier waarop iemand een gemeenschap vertegenwoordigt.

Wil je een echte paus vinden, in de zin van heilig enzo, kan je naar mijn inziens beter naar arme landen en zoeken tussen de armen en niet een al extreem bevoorrechte man nog meer verwennen met verantwoordelijkheid en macht. Vandaar dat ik zeg vervang je paus; het slaat helemaal nergens op dat 1 persoon of 1 instituut beschikt over het welzijn en welvaart van armen wereldwijd, door het letterlijk oppotten van tonnen kilo’s goud en zilver, iets wat blijkbaar een goed gevoel moet geven aan degene die erop zitten. Zou dat een verklaring zijn waarom de paus altijd een zeer discutabel en eng overkomt ? It’s all about the eyes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.