Nieuws

Noodfonds zuigt burgers leeg

Het is amper te geloven dat onze Europese vertegenwoordigers erin zijn geslaagd wederom een groot bedrag te reserveren voor bloeddorstige banken, die nu met het geld (buffer) een winterslaap gaan houden en geen risico meer durven te lopen door het uit te lenen. Vertegenwoordigers kunnen zichzelf op de schouders kloppen vanwege opverende koersen wereldwijd maar hoelang duurt het voordat we weer de banken moeten voorzien van bloed/geld.

Je kan eigenlijk wel stellen dat het gewoon een kwestie van tijd is voordat deze vampiers van een banken wederom komen bedelen bij onze vertegenwoordigers om meer, om hun bloedspiegel op peil te houden. Denk je dat een vampier ooit verzadigd is ?

Maar behalve van de zinloze groter wordende noodfonds is het wederom weer een flutmaatregel. Het is geen structurele oplossing. Het is een tijdelijke oplossing want met 1000 miljard kan je Italië financieel niet redden. “Oorlog is niet te voorkomen, het kan alleen verplaatst worden naar een tijdstip ten voordele van de tegenstander” aldus Sun Tzu.

En dit is precies de lijn welke onze vertegenwoordigers volgen. Zij zien liever ons overlijden aan bloedarmoede door de vampieren van het Europees Parlement dan dat zij ophouden met het bloed drinken.

“Als de Euro valt, dan valt Europa” zei Angela Merkel om de ernst van de situatie enigszins te illustreren maar wat ze vergeet te benoemen is dat het behoud van de Euro veel meer nadelen heeft dan voordelen. Om een aantal nadelen te noemen; Zuid Europa is failliet, België, Frankrijk en Ierland zijn failliet + dalende huizenprijzen + stijgende hypotheekachterstanden + vergrijzing en inflatie and last but nog least de verdwenen goodwill van de Europese burgers.

Wat zijn eigenlijk de voordelen ? Rust en economische opleving ? Waar zijn die dan ? De ijdele woorden van Merkel getuigen alleen van haar starheid om te switchen naar de Deutsche Mark, waar ze volgens geruchten allang mee bezig. Time will tell. Ik denk niet dat men allemaal sentimenteel wordt door de afscheid van de Euro en zoja koop wat euro munten van het muntenhuis als herinnering aan de woelige EU-TIJD.

Even samengevat; de afgelopen EU-top is zoals elke top niets meer dan een maskerade, een verhulling dat de EU z’n langste tijd heeft gehad, maar desondanks men hoogmoedig volhoudt dat het allemaal best wel mee valt, aangezien men altijd kan terugvallen op de levens en rijkdom van haar inwoners.

En zoals vele  al voor mij hebben kunnen constateren is, dat de verkeerde beslissingen van onze vertegenwoordigers mbt het noodfonds er uiteindelijk naartoe zullen leiden dat het wantrouwen van burgers zo groot wordt, dat men het noodfonds alleen kan inzetten als middel om het spaargeld van de burgers te kunnen garanderen ipv de kapitaalpositie’s van die bloeddorstige banken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.