Nieuws

Vervang je referendum ??

Onze vertegenwoordigers zijn met de verkondiging van het Griekse referendum op het akkoord, erg verontwaardigd en buitengewoon boos om de vrijheid van de Grieken. Maar laten we wel wezen; er zijn om veel kleinere dingen verkiezingen gehouden en is tijdens deze gefabriceerde vertrouwenscrisis tussen de vertegenwoordigers en haar burgers niets  meer dan normaal om het sentiment en de welwillendheid van de Grieken, enigszins in kaart te brengen, om het akkoord te accepteren.

De roep om democratie in Griekenland heeft echter bij veel van onze incompetente vertegenwoordigers een negatieve reactie uitgelokt. Oh wat is die democratie toch een hel volgens Sarkozy, Cameron, Rutte en Merkel. Nee het is een plicht van de vertegenwoordigers om bij iedere grote beslissing het volk, ons, te betrekken. Al is het maar voor de goodwill, want wij gaan anders de straat op. En hoe wil je belasting heffen op revolutionairen ?

En terwijl elk vertegenwoordiger zoekt naar een manier om Papadrachme over te halen, de grieken niet te laten stemmen op het akkoord, wat geen oplossing is, maar deze bezuinigingen gewoon doordrukken ten koste van de Grieken voor een schuld wat is veroorzaakt door de Griekse vertegenwoordigers en de vertegenwoordigers die destijds Griekenland toelieten tot de EU, ondanks de strenge criteria.

De dictatoriale verkondigingen van onze vertegenwoordigers getuigen des te meer, hoe hoogmoedig en onverantwoordelijk ze bezig zijn. Deze mensen horen ons te dienen maar zijn hun visie kwijtgeraakt in de donkere achterkamers, voor zover er natuurlijk sprake was van een visie of verantwoordelijkheid.

Het uitroepen van een referendum is de plicht van onze vertegenwoordigers wanneer burgers daarom vragen of een tijdperk van sociale onrust en financiële instabiliteit. Het is tijd dat Rutte ook eens luistert naar onze roep om te stemmen over de continuïteit van de Euro door het uitvaardigen van een referendum.

Papandrachme heeft dankzij de roep van Merkel dat Europa valt als de Euro valt, ingezien dat er wel ruimte is om te onderhandelen over de voorwaarden van het faillissement. De eerstgenoemde is er namelijk van bewust dat er ook een grote besmettingsgevaar bestaat naar andere landen. Hierdoor is zijn onderhandelingspositie ook versterkt vanwege de toewijding van andere vertegenwoordigers om de Euro ten koste van alles en iedereen te redden. Ook als is de “redding” van de Euro niets meer dan de ondergang van de Euro.

En terwijl de Franse vertegenwoordiger een grote mond opzet tegen de Griekse, in de zin van dat deze de geldkraan dichtdraait. Oh wat erg maar laten we wel wezen. Het geld dat naar Griekenland gaat, gaat direct weer door naar Franse banken. Loze bedreigingen en wij zien het en dus ook de Griek en de Griekse vertegenwoordigers en zal niet hoeven te zwichten onder de loze bluf.

He Sarkozy; zeg eens Aa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.