Nieuws

Vervang je vertegenwoordigers

Ondanks dat we democratie kunnen definiëren als volksheerschappij, kunnen we vandaag de dag nauwelijks spreken van een EERLIJK democratisch systeem verdeeld onder onze volksvertegenwoordigers. Echter door een verzakkende integriteit en een mistig moreel besef van onze vertegenwoordigers, bevinden we ons in een van de ergste vertrouwenscrisissen ooit. Daarnaast speelt de beperkte invloed van onszelf op onze vertegenwoordigers, vanwege de electorale voorwaarden, om deze ter verantwoording te roepen een cruciale rol voor een duurzame vertegenwoordiging.

Maar het is nu te laat om je excuses aan te bieden voor je corruptie, je schijnheiligheid, je bijdrage aan de massamoorden in Irak, Afghanistan, Libië, Somalië en God mag weten waar nog meer. Ik wil niet meer stemmen op vertegenwoordigers, op draaikonten als een Wouter Bos, Balkenende, Wilders, Verhagen, Rosenthal, Donner, Sap en de hele circus aan leugenacrobaten en bloeddrinkers. Je kan je misschien presenteren als de heiligste door het Plein binnen te fietsen terwijl je per jaar 6 x keer per jaar meer opstrijkt dan de gemiddelde Nederlander en dus misschien wel 6 x keer eerder met pensioen kan.

Hoe kan ik levelen met onze vertegenwoordigers als deze minimaal anderhalve ton per jaar verdienen en de schrijver van dit artikel ondanks zijn opleiding moeite heeft met de 2500 te behalen? Ik stel voor dat we niet meer stemmen op mensen maar op zaken en verdragen, want in deze tijd waar multinationals immorele beesten zijn, wel. doorvoed met woekerwinsten verkregen mbv manipulatieve en leugenachtige marketingstrucs, zijn ze makkelijk in staat onze vertegenwoordigers verleiden. Dan is het zeker een constante dat onze belangen niet meer vertegenwoordigd worden en dus verwateren.

Het is slechts een kwestie van een knop omdraaien, want als je goed kijkt, hebben we de technologie om zelf het land te besturen. We vertegenwoordigen onszelf, net zoals jij jezelf vertegenwoordigt door dit artikel te lezen of je visie ervan te verkondigen via What’s App, Youtube, Zaplog of Facebook. Dit is niets anders dan de roep van vele progressievellingen om me heen.

Zolang de volksvertegenwoordigers het belang van het volk niet vertegenwoordigt, zal de roep van een individuele vertegenwoordiging alsmaar groter worden. Want het is toch te gek voor woorden dat je als burger wel je DigiD mag gebruiken voor de belastingcenten, maar als je iets te zeggen hebt over het Europa-beleid of de bezuinigingen, dan verstoppen de vertegenwoordigers zich achter onlogische verkondigingen na het electorale hoogtepunt.

Bizar voor woorden dat een minister als Jan Kees de Jager de belangen van Jan Hommen (ING(dikke bonus) beter weet te vertegenwoordigen dan de belangen van de Nederlandse burger(weg pensioen). Maar wil je het hele politieke apparaat begrijpen dan moet je weten wat ze aan het doen zijn; ze zijn aan het acteren en de rollen worden periodiek uitgedeeld door de multinationals; de banksters. En doordat je een bepaalde rol speelt als vertegenwoordiger, verword je makkelijker een structurele leugenaar, die ten allen tijden leeft in schrik, voor de verloochende belangen van het volk. Hallo Rosenthal en Verhagen.

En belangrijk binnen dit politieke spel, wil het “normaal” werken voor belanghebbenden, dan moeten de vertegenwoordigden zich wel vertegenwoordigd voelen door constant maar vooral aandachtig naar de bal te kijken. De bal die je constant in de waan van de dag houd inzake allerlei uiteenlopende zaken. Als je eenmaal beseft dat de bal de verleiding is die onze vertegenwoordigers tegen ons gebruiken, dan weet je dat al die tijd bent bedrogen met een lege dop. “They’re just buying time, my friend.”

Dit is ook de reden waarom vele vertegenwoordigers, in een interview vaak kattig en vol verwijten elkaar aanvallen, waardoor de schuldenbergen ofwel verantwoordelijkheid kan worden verschoven aan een ander, de oppositie of cliché genoeg de moslims. En dit is het resultaat van een structureel falen in de volksvertegenwoordiging.

Los hiervan staan natuurlijk de doorgevoerde verdragen op nationaal en internationaal niveau, dat deze onrechtsgeldig zijn en dus nietig, vanwege het gebrek aan legitimiteit door een incomplete volksvertegenwoordiging. Wij zeiden: NEE en NEE = NEE tegen het EU-verdrag/grondwet.

En er zijn wereldwijd mensen zoals jij en ik die door haar vertegenwoordigers niet worden vertegenwoordigd en dus pleinen, banken, straten en ambassades bezetten met als gevolg dat de kapitalisten deze verzetstrijders belachelijk maken en wegzetten als zwervers via geautomatiseerde accounts op fora en draadjes, simpelweg om de vertegenwoordiging ofwel volksvertegenwoordiging ongeloofwaardig te maken.

En soeverein dat ik was toen ik geboren werd, dat ben ik allang niet meer omdat mijn vertegenwoordigers mijn belangen niet hebben vertegenwoordigt, slechts hun eigen belangen. En wil ik mijn soevereiniteit als persoon terugkrijgen, dan blijf ik mijn verkondigingen verspreiden om meer mensen zoals jou, zichzelf te zien vertegenwoordigen.

Maar misschien, heel misschien worden mijn vertegenwoordigingen met dezelfde cynisme ontvangen, als dat vele voor mij kregen. Weet dan dit zweverig gebrabbel niets meer is dan wat vertegenwoordigde verkondigingen van de schrijvende vertegenwoordiger aan de lezende vertegenwoordiger.

3 Comments

 1. Je weet

  Weg met de corrupte volksvertegenwoordigers; weg met de overbodige luxe; weg met de snoepreisjes; weg met de decadente declaraties; weg met doofpotaffaire’s; weg met miljoenen-kostende beveiligingen; weg met vriendjespolitiek. Ik vertegenwoordig mezelf.
  Je weet zelffuh.

 2. Sandra

  Ik weet niet of iedereen er klaar voor is maar de hedendaagse politiek is echt verrot aan het gaan. Zie sensatieschreeuw van GW om aandacht.

  http://www.depers.nl/binnenland/612585/Wilders-waarschuwt-kabinet.html

 3. Je weet

  @sandra

  klaar voor wat ? om zichzelf te vertegenwoordigen ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.