Vervang je auto-aankopen

Wat als we die stinkbekauto’s verbannen en massaal overstappen op een velomobiel al dan niet elektrisch en zeggen dag tegen de files, de parkeerdrukte, de gifgassen, de belastingdruk, het asociale gedrag in het autoverkeer vaak te wijten aan te weinig beweging, de milieuverontreiniging door gepompte en verbruikte olie, de olie-afhankelijkheid en de mensonterende gevolgen niet in meer stand houden. Wat als we dat echt zouden DOEN? Hoe zou de wereld er dan uit zien ?

Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen wat voor vrijheid je geniet met de velomobiel dankzij de tankvrijheid. Want jij bent immers de motor tenzij je extra motortje hebt en je kunt dus blijven gaan zolang je je energie op peil houdt. Nooit meer die vieze dampen hoeven ruiken op tankstations als je bijvoorbeeld op vakantie gaat of gewoon naar je werk. So stel je voor. Extra voordeel. Ze zijn nog best licht van 23 kg tot nader te bepalen dus als je een beetje fanatiek bent kan je denk ik eerder met zo’n velomobiel de lucht in dan met een normale voertuig (auto).

btw. de velomobielen zijn er in vele soorten en maten, van een 1 pers tot een 2 persoons en evt. uitgebouwd naar wens qua baggage enzo. Ik begrijp niet dat autofabrieken dit nog steeds dit niet hebben opgepakt. Stupid!!! Ga maar failliet dan ….of pak dit nog effe wil je

P.s. ik weet dat ik het tegen een generatie heb opgegroeid met een Cage in Gone in Sixty Seconds en andere race films. Maar ga dan niet zeiken over de olie-oorlogen, de belastingdruk, de parkeerdruk, de gifgassen die elke dag door jong en oud wordt ingeademd want je vervoert nog steeds een auto met de massa van een bison.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.