De zaak van de 22 hennepplanten – Hennep vs GMO

Op 18 september 2012 heeft de politie bij mij thuis zonder mijn toestemming ingebroken en mijn hennepplanten meegenomen. Op het moment van inbraak was ik gewoon aan het werk als systeembeheerder bij een financiele instelling. Mijn vader zat op het moment achter in het schuurtje te hobby-werken aan een kapotte fiets. Nadat de politie de 14 hennepplanten had gezien besloten deze naar mijn vader te gaan om toestemming te vragen ook binnen het huis te gaan kijken. Daar vonden ze niet meer dan 8 stekjes. Er was geen sprake van een brandgevaarlijke situatie, stroomdiefstal, of enige vorm van verloedering.

De hennepplanten die ik cultiveerde waren deels hydrophonic(water) gekweekt en deels op grond maar de meeste waren mannetjes- industriele hennepplanten. De reden waarom ik hennep cultiveer is vanwege mijn gezondheid – en dat van mijn kippen en kalkoenen. Ik kan zelf erg slecht tegen GMO-bestanddelen in voedingsstoffen net als mijn dieren. De meeste voeding die nu vandaag wordt verkocht in de winkels bevat genetisch gemodificeerde bestanddelen en dat geldt ook voor de veevoer. Vandaar dat ik had besloten om op een wat grotere schaal hennep te verbouwen en te cultiveren. Ik ben immers dol op hennepzaad, hennepolie, hennepboter en ga zo maar door, net als mijn kippen en kalkoenen dat waren.

Ik geloof niet in de duurzaamheid of kracht van GMO. Want het is er niet. Ik geloof dat GMO het voedingsprobleem alleen maar groter maakt door de bodemveronteiniging en de verhoogde resitentie van allerlei soorten organismen die in aanraking komen met het gif wat onderdeel is van de GMO-kweekcultuur. Het is een probleem met een ander probleem proberen op te lossen. Tegen een verontreinigde bodem zeg je geen GMO maar hennep. Hennep is het antwoord voor onze voedingsprobleem want ondanks dat vele het associeren met het luiere rookgedrag is het veel meer dan dat. Hennep staat voor vrijheid en welvaart. Laat de 1% maar GMO roepen, wij roepen HENNEP.

Bij deze wil ik nog een kleine opsomming geven hoe hennep ons uit de depressie en recessie kan halen.

1. Het huidige gedoogbeleid subsidieert het “criminele circuit” ten koste van de kwaliteit en de daaraan hangende gezondheid van de gebruikers.

2. Het legaliseren zou ons imago in het buitenland goed doen door ons progressief denken. Je sluit vrede met hetgeen je niet kunt verslaan.

3. Het vrijgeven van hennepcultivatie zou de voedingsbodem van Nederland goed doen door de afwisseling in gewassen die boeren kunnen cultiveren.

4. Er bestaat een formulier via cannabisbureau.nl die bedrijven of instanties kunnen invullen voor de ontheffing van juridisch vervolging bij de cultivatie van hennep. Een ontheffing kan worden verleend als het gaat om de volksgezondheid, gezondheid van dieren, wetenschappelijk onderzoek of instructieve doeleinden. Echter moet je wel even E 1225,- per aanvraag betalen geldend voor 5 jaar en per jaar nog even E 350,-. Als hobbykweker is dit te ver en simpelweg oneerlijk.

5. Het legaliseren van hennep zou onze werkgelegeheid met een indrukkendwekkend percentage kunnen verhogen. Hennep is industrieel zo veelzijdigheid dat het een doodschaamte is om de te bevolking te onthouden.

6. Door het legaliseren kunnen we voor betere voorlichting zorgen door onderzoeken uit klinieken.

7. Door het legaliseren ontlast je de politie zodat deze weer meer tijd heeft voor echte boeven.

8. Door het legaliseren kunnen extra inkomsten worden gegenereerd – inkomsten die de gasbaten ver achter zich laten.

9. Door het legaliseren kunnen particuliere kwekers legaal gaan kweken en zo banen creeëren.

10. Door de legalisatie kan de prijs van wiet omlaag en het illegaal kweken, stroomdiefstal en brandgevaarlijke situaties kunnen zo bestreden worden.

11. Door de legalisatie ontmoedig je de drugsrunners en gemeenschappelijke verkeersveiligheid.

12. Het gebruik van cannabis verhoogt de levenslust en werkt onstekingsremmend.

13. Het gebruik van cannabis ontmoedigt het gebruik van harddrugs. Het gebruik van Marihuana werkt zeer verzadigend waardoor je niet meer gaat grijpen naar harder spul zoals jammer genoeg met Alcohol het geval is.

14. De gedachte dat de regering hennep in de Opiumwet heeft staan vanwege diens schadelijkheid is niet consistent. Immers zien we nu dat de gevaren van fastfood, frisdranken en alcohol veel groter zijn dan de cultivatie van hennep ooit was geweest.

15. Door de legalisatie van hennep zal de criminaliteit met vele procenten dalen.

16. Door de legalisatie zal de gezondheid van de cannabisgebruikers toenemen.

17. Door de legalisatie kunnen we meer gaan exporteren dan we importeren wat een positief heeft op ons handelsbalans.

18. Door de legalisatie kan de politie zich richten op synthetische drugs zoals Xtc wat Nederland een slechte naam geeft in het internationale spectrum tov hennep wat een grote internationale acceptatie geniet.

19.Door de legalisatie kunnen boeren hun GMO-afhankelijkheid verkleinen en biologisch hun gewassen gaan cultiveren omdat GMO-gewassen hand in hand gaan met heftige bestrijdingsmiddelen.

20. Door het cultiveren van hennep kan na onderzoek het ook worden aangewend voor het energievraagstuk.

21. Hennep groeit in vergelijking met het houtgewas tot 4 sneller, groeit jaarlijks en kan meerdere keren worden verbouwd.

22. Hennep geeft een betere kwaliteit papier en kan in iedere regio van Europa worden verbouwd.

Steun mij en ik steun jou. Laten we ons concentreren op ons overeenkomsten en tot inkeer komen. Want het legaliseren van hennep, daar heeft iedereen belang bij – de monopolisten daargelaten.

4 Comments

 1. TGC-ganger

  Wat d8 je van de volgende 22 reasons ?

  1. Het houdt de mensen van de straat.
  2. Het bijhouden en het verzorgen van een tuin werkt therapeutisch.
  3. Het creëert werkgelegenheid
  4. Cannabisplanten hebben geen bestrijdingsmiddelen nodig.
  5. Cannabisplanten zijn erg veelzijdig in het gebruik.
  6. Het gaat erosie tegen omdat de plant erg snel groeit en veelal 1 jarig.
  7. Het is een ideale plant om de hoge prijzen in veevoer te bestrijden en de boeren een kans te geven hun vee te voorzien van eerlijk en gezond voedsel.
  8. De hennepzaden kunnen door mens en dier geconsumeerd worden en bevatten talloze rijkzame bestandsdelen.
  9. Van de hennepzaden kan men ook olie persen die vervolgens ook medicinaal toegediend kan worden zij die het nodig hebben.
  10. Het vervolgen van hobbykwekers met 1 tot en met 5 planten levert onnodig veel irritatie, onbegrip en huisuitzettingen op. Waar is vrijheid = blijheid ??
  11. Het reguleren van cannabisplanten levert uiteindelijk minder brandgevaarlijke situaties en mensonvriendelijke omstandigheden.
  12. Door het het reguleren van cannabisplanten kan de thcgetalte in de kweek enigszins bepaald worden en gecontroleerd op kwaliteit.
  13. Het gedoogbeleid subsidieert met haar halfovergesttoken vorm het “criminele circuit” en de daaruit voortvloeiende brandgevaarlijke situaties, energiediefstal en het gebruik van niet-afbreekbare verbruiksmiddelen, zoals handtassen, rugtassen, broeken, jassen.
  14. De van Amerika gekopieerde War on Drugs geeft de wijkagent een buitenproportioneel autoriteit om je huis en je tuin te bespioneren, dat er van privacy allang geen sprake is.
  15. De hobbykwekers die een dergelijk event wel eens hebben meegemaakt zijn zich er wel van bewust hoe traumatisch en verknipt hun wereldbeeld eruit ziet/zag na een dergelijke inval. En dan moet je je eens voorstellen dat deze mensen gewoon vredig en rustig hun zaadje hebben laten ontkiemen zonder een vlieg pijn te doen, hetzij verbaal of non-verbaal, en maanden zorg hebben gedragen voor de/het plantje/planten, om vervolgens te worden behandeld als een crimineel die nodig uit zijn woning moet vertrekken.
  16. Als Nederland uit de crisis wil opstaan, dan kunnen we onze geschiedenis niet verloochenen. Hennep vormt immers deel uit van ons bestaan, en onze identiteit en dat kunnen we niet ontkennen hoe graag we dat ook zouden willen. In het verleden heeft Nederland voorop gestaan met de cultivatie van hennepplanten, willen we weer groot worden dan moeten we ook groot denken. Grootheid heeft niets te maken met hoeveelheid hectare, maar de grootte van je ideeën.
  17. Het gebruik van van wiettoppen geeft mensen met een bepaalde aandoening rust en kalmte. Waar we vroeger veel blessures zagen bij mensen met een lichamelijk zwaar beroep, vertegenwoordigt een opkomende grote groep it-ers de volgende groep met lichamelijke klachten.Dit vanwege de lichaamshouding en de repetitieve handelen wat onderdeel is van de werkzaamheden. Deze grote groep zou hier enorm baat van hebben – niet alleen bij de consummatie maar ook van de cultivatie.
  18. Het gebruik van cannabis stimuleert het creatieve gedeelte van de hersenen en is geestelijk ontspannend.
  19. Cannabisgebruikers scoren erg hoog als het gaat om de geweldloosheid in hun high of roes in tegenstelling tot de harddrugs die als normaal worden aanvaard en verkocht – hallo alcohol. Cannabis hoort net als Alcohol in de Warenwet te staan, niet in de Opiumwet. Vooral de industriële hennep vanwege de industriële toepassingen.
  20. Cannabis helpt mensen relativeren en bepaalde zaken met een andere bril te bekijken om ze beter te begrijpen en te doorgronden. Cannabis maakt haar gasten bescheiden waar Alcohol haar gasten vult met arrogantie en “deze wereld kan ik aan en het liefst rij ik iedereen aan“-mentaliteit. Cannabisgebruikers voelen zich klein omdat de wereld – het universum onvoorstelbaar groot is en uitrekkend terwijl voor de alcoholgebruikers de wereld te klein is voor hun ego – geen sprake over mogelijk, natuurlijk is die te klein.
  21. Het reguleren van hennepplanten zorgt voor een kleinere instroom harddrugsgebruikers waar uiteindelijk iedereen baat bij heeft door onder andere verminderde criminaliteit, verloedering en verruwing.
  22. De cultivatie en consummatie van hennep zorgt voor een verhoogde levenslust.

 2. V

  So man. Nice – nu de rest nog. Kom er maar in.

 3. Johan Boom

  Ik heb er jammer genoeg geen 22 wel een paar.
  Zoals gevaar voor de volksgezondheid – de stiekeme hennepkwekerij – de ongecontroleerde kwaliteit van de hennep en de stilstand in praktische toepassingen op medisch en therapeutisch vlak.

  Heb je btw al iets van een uitspraak ofzo ?

 4. Is alweer een tijd geleden maar beter laat dat nooit he….
  Een dagje puin ruimen ondanks alle redenen die ik opgaf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.