Vervang je WhatsApp – top 5 nieuwe alternatieven

fbeatswav1Je hebt het vast gehoord. WhatsApp is overgenomen door CrapBook. Tijd om over te stappen op een nieuwe App. We zetten de volgende alvast op een rijtje.

1. Telegram

Telegram is een messenger die qua functionaliteit op WhatsApp lijkt, maar ook opties heeft als bijvoorbeeld een ‘Geheime Chat’ of een zelfvernietigingstimer. Hiermee is het mogelijk om berichten versleuteld te versturen waarbij geen sporen achtergelaten worden op de servers van Telegram en maar tijdelijk uit te lezen zijn.

2. LINE
Met LINE kan je niet alleen gratis berichtjes sturen, maar ook gratis bellen. Daarnaast is dit programma ook te gebruiken vanaf de PC. Omdat LINE van oorsprong Japans is, is er veel aandacht voor grappige gimmicks in de vorm van ‘stickers’. Oftewel grappige plaatjes die je kan versturen.

3. ChatON (Samsung)
Ook Samsung probeert een graantje mee te pikken van de snel groeiende messaging markt. De app ChatON staat al standaard op nieuwe Samsung telefoons en daarnaast kunnen mensen die geen Samsung telefoon hebben de app gewoon downloaden uit de Google Play Store of de Apple App Store.

4. Tango
Met deze app kan je niet alleen berichtjes sturen, maar ook bellen en video’s sturen. Wereldwijd zijn er zo’n 100 miljoen(!) gebruikers van Tango, dus wat dat betreft is er een redelijk grote basis.

5. Kik Messenger
Kik heeft momenteel al meer dan 50 miljoen gebruikers en is beschikbaar voor een grote hoeveelheid platformen zoals iOS, BlackBerry, Android, Windows Phone en Nokia.

3 Comments

 1. Piet Bakker

  Net overgeschakeld naar Telegram!

 2. Johan

  @Piet Bakker
  Mark kan misschien wel een bepaalde app kopen tegen een bepaalde prijs met de verwachting om inzage te krijgen in de communicatiegegevens van deze groep mensen. Maar wat hij niet kan kopen is de GoodWill van deze mensen.

  Zal hij over een jaartje over 2 dan ook Telegram willen overnemen ?

 3. Johan

  Ik heb hier nog een leuk linkje wat ie allemaal had kunnen voor dat geld.

  http://thingsthatarecheaperthanwhatsapp.tumblr.com/

  Ik hoop echt dat IEDEREEN WhatsApp vervangt zodat Mark kan inzien dat geld niet alles kopen.
  Vandaag de dag nog zijn er mensen die geen toegang hebben tot gezond drinkwater en wat koopt beheerder van crapbook. Een leeglopende communicatiedienst …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.