Vervang je kijk op de economie van centrale banken

HFT computers wachten op centrale bankiersIk heet u allen welkom in het modern bankieren anno 2014:

Als je denkt of dacht dat de hedendaagse (beurs)economie maar iets te maken heeft met vraag en aanbod, import of export, dividend of return on investment, dan moet ik je helaas uit je droom helpen. Het is een groot poppenkast waarin conglomeraten slijmen bij centrale banken om goedkope leningen te verkrijgen zodat ze hun eigen aandelen kunnen terugkopen en dus de dividend niet hoeven uit te keren met stijgende beurzen als gevolg, en waarin de arbeider als een vervangbare asset wordt gezien dat alleen maar loon kost. Loon wat je vervolgens in een valuta krijgt waar de centrale banken een monopolie op hebben. En wat krijg je dan: grote vis eet kleine vis. Net zoals met de loterijen en de enige manier om bij de loterijen te winnen is om NIET mee te spelen. Datzelfde geldt nu voor de beurzen. De enige manier om iets te verdienen/behouden is om niet mee te spelen en je valuta letterlijk te verzilveren in een Precious Metal-hetzij goud, zilver of palladium. Want zodra je je valuta inwisselt voor wat opties, aandelen of erger nog obligaties worden het “punten” in het systeem, waar hft-computers door middel van een wiskundig algoritme je net even voor zijn, in het nemen van posities.

renteEn het hoogtepunt van deze beurscircus is wanneer een van de centrale bankiers publiekelijk iets verkondigen wat eventueel, misschien invloed zal hebben op de “schijn”economie die we nu wel beter kennen als GEEN economie. De beurskoersen zijn geen zuivere graadmeter van de huidige stand van de economie. Dat een aantal grootbedrijven zoals een HSBC, RBS of een JPMorgan daar profijt van hebben wil niet zeggen dat de gewone persoon daar de vruchten van plukt. Sterker nog de vruchten van jouw en mijn arbeid worden hierdoor op een gewiekste manier van ons ontnomen. Deze (TBTF) grootbanken worden dus al 7 jaar lang gematst met lage rente zodat ze verder kunnen gaan met hun speculatie op olie, voedsel en drinkwater en produceren in werkelijkheid helemaal niets. HELEMAAL NIETS. Terwijl jij en ik de hoofdprijs betalen voor een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Of denk je niet dat het wat scheelt 8% op 10.000 of 0.5% op 10.000.

gollum-end the fed nowZe bewerken het land niet, plukken geen appels, persen geen olie, bakken geen brood, bouwen geen huizen, leggen geen wegen aan, slaan geen waterputten, naaien geen kleren, melken geen dieren, verzorgen geen ouderen, verrijken ons leven niet met medisch, filofisch of theologisch inzichten. Helemaal niets. He maar wacht even; ze geven advies over je hypotheek en je spaarrekening. Bullshit ze verkopen hun producten dat is wat anders. Ga eens niet zo snel jij; ze financieren toch veel nieuwbouwprojecten; ik noem dat parasiteren op toekomstige ontwikkeling en ik hoef je niet vertellen in wat voor toestand een parasiet de gastheer achterlaat. Ik weet zelf dat 5% over een hypotheek minder voordelig is dan 3%  en dat een 1% spaarrente meer “opbrengt” dan een halve, ondanks dat de inflatie beide overstijgt. Deze valutaire waanzinnigheid heeft de grenzen van psychopatisch denken al lang overschreden en entert het gebied van ongekende dwaling(Mordor), of niet dan Smeagol. End the fed – end the fed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.