Vervang je nep-economen en je kijk op de economie

Als je jezelf wilt informeren over de economie en haar staat, dan zul je ongetwijfeld versteld staan van de hoeveelheid “economen” die roeptoeterend van alles zeggen maar niets van betekenis. Ik heb het dan over economen die opzettelijk materie moeilijk verwoorden of disinformatie verspreiden voor een bepaald agenda. Je kent ze misschien wel: Jim Rickards, Wouter Bos en Bas Jacobs. Mensen die zo geindoctrineerd zijn door de Keynesiaanse stof dat ze alleen maar kunnen hebben over begrotingstekorten, bezuinigingen, binnenland product, export, import en in deze kader kunnen denken. Hallo Bas.

Nep-economenJim Rickards bijvoorbeeld die veelal heldere informatie verstrekt over goud en de dollar maar de plank volledig misslaat als het gaat om de SDR en de manier waarop de EU de crisis te lijf gaat. Dan gaan we even verder naar Wouter Bos die van mening is, dat het Europese project geslaagd is want er zijn geen landen failliet gegaan en het is stralend weer in Europa. Kijk als je faillisementen anders gaat definieren en een gemiddelde jeugdwerkloosheid in Griekenland of Spanje van 55% niet erkent als een enorme FAAL, dan begin ik me toch af te vragen wat er in de koffie zit van KPMG. Want vergeet niet dit is de man die de Belgen zo kwaad heeft gemaakt vanwege het Fortis-schandaal dat ze schoenen gingen gooien in een formele vergadering.

Zie je hoever deze zogenaamde economen die jou en mij zouden moeten vertegenwoordigen, verwijderd zijn van de economische realiteit. De torenhoge schulden aan banken en de daaruit voortvloeiende gemeenschappelijke onrust, razende drugsgebruik en stijgende zelfmoorden vertellen echter een heel ander verhaal. Wouter Bos noemt dit struikelen en ziet in door de EC genomen beslissingen alleen gebrek aan democratische legitimiteit.

EconomieJa, het is ongelovelijk voor woorden welke stappen de EU heeft genomen om de soevereiniteit van onafhankelijke staten te ontnemen. Eerst creeer je een crisis, al dan niet valutair a la Goldman Sachs in Griekenland. En dan zeg je dat door boekhoudkundige onoplettendheid deze crisis heeft kunnen floreren en dat nooit mag gebeuren terwijl je zelf de zaadjes voor de crisis hebt gezaaid. Vervolgens begin je jarenlang met het herhalen van deze valutaire onzin om mensen het gevoel te geven dat het degelijk impact kan hebben op hun financieel vermogen, pensioen en perspectieven.

Fiat-valutaEn omdat niet iedereen de geldstromen bestudeert of economisch geletterd is trappen ze erin en laten zich verder dwalen in de valutaire kwakzalverij. Want dat is het niet meer en en niet minder. De rente die Griekenland moet betalen aan banken bestaat niet. De rente die Spanje moet betalen aan banken bestaat niet. De rente die Frankrijk moet betalen aan banken bestaat niet. De rente die Nederland moet betalen aan banken bestaat niet. De rente die Portugal moet betalen aan banken bestaat niet. En omdat de gevraagde veelal onredelijke hoge rente nooit is geschapen vanwege het exponentiele karakter van rente, zal het dus ook nooit terugbetaald gaan worden, zolang de centrale banken monopolie hebben op het vervalsen van valuta.

renteDe rente fungeert als een houtsgreep op landen om bezuinigingen, privatisering of het verpatsen van goud, door te voeren. Het zou een mooie dag zijn als landen en vertegenwoordigers die het spelletje doorhebben afstand doen van de valutaire schulden door deze als niet legitiem te erkennen. Het is immers geen geld; euro-fiat papier, het is een tegoed bon van de centrale banken van je zilver en goud. Valuta is de grootste economische misleiding sinds de introductie van de dollar. Het is een fugazi, nep, industrieel onbruikbaar en niets meer dan een voertuig om collectief bevolkingsgroepen te verarmen en daar hoor je RTLZ en crisisdiner economen niet over want voor je het weet is het tijd voor een reclamebulletin.

Ik hoop dat je begrijpt wat de kern is mijn boodschap en wellicht mensen rondom je informeert en verlicht van de valutaire onzin die je valutair corrupte vertegenwoordigers verspreiden. Maar misschien heb je nog vertrouwen in de valutaire gevangenis die je zelf in stand door je geloof in hetgeen wat de ECB, Rekenkamer of ander valutair kwakzalver je verkondigt. Nou in dat geval zou ik zeggen; zet je tv aan en ga zelf inspecteren en onderzoek doen wat de opstelling is van Van Gaal enzovoorts. En als ik even Ayn Rand mag quoten;”je kan de realiteit misschien negeren, maar je kan de consequenties van het negeren van de realiteit niet negeren”. ARE YOU NOT ENTERTAINED ?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.