Vervang je dagelijkse kip, vlees en visconsumptie – Go Veggie

Vegetarisch maaltijdWie zegt dat vegetarisch niet lekker kan zijn of dat je daarvoor veel tijd of moeite voor moeite moet doen? Nou voor die claimers of voor studenten die een druk leven heb ik het volgend recept waar je ongetwijfeld van zult genieten vanwege haar veranwoordelijk en simpliciteit. Anders ik wel.

Dit zijn de ingredienten; 4 bio tomaten, 1 paprika, halve courgette, 125 gram oesterzwam, 125 gram kastanjechampignons, half glaasje fijn griesmeel, 1 teentje knofloof, stukje gember, sneetje madame jeanette, half bosje verse peterselie, 2 theelepelschepjes curcumapoeder, 2 schepjes basilicumpoeder, 1 schepje tijm, 2 schepjes komijnpoeder, 2 schepjes himalyazout, 2 longum Piper and thats it. Je kan nog van alles combineren en vervangen.

Zo start je op;

Kook even een litertje water,
Zet de pan klaar voor ongeveer 2.5 liter aan soep.
Giet het kokend water in de pan en giet de griesmeel erin. Laat het even 10 minuten onder een laag pitje vuurtje pruttelen.
Snij de groenten (tomaten, paprika, courgette, knofloof, madame genette) wat grof en stop ze in de blender tot het helemaal fijn is. Giet de groentenshake in de pan. Even roeren en vervolgens de kruiden en wat olijfolie of cocosvet.
Snij vervolgens de kastanjechampignons en trek de oesterzwam aan gorten(voorzichtig). Giet de paddestoelen in je pan en je ben al bijna klaar. (Tip; hoe later je de paddestoelen erin stopt, hoe meer je geniet van de vitaminen en de natuurlijke bite, meer dan kwartier tot twintig minuten hebben ze niet nodig) Drie kwartier tot een uurtje onder een laag pitje en om het half uur even roeren zodat de griesmeel(tchicha) niet aan de onderkant blijft plakken. Nog even de peterselie fijn snijden en 10 minuten voor het dekken in de pan en roeren.
Nog even proeven of het niet te flauw is, en zoja even vleugje zout en tada klaar. En als garnering wat geitenkaas of vezelrijk brood of wat vijgen en/of dadels.
 

Gevaarlijke tandenAlles wat je lichaam nodig zul je hierin terugvinden want wij mensen zijn niet ontworpen om elke dag kip, vlees of vis te eten hoe lekker het ook mag zijn. Het zuurgehalte in onze maag is daar simpelweg te laag voor. Het onverschillig kopen en eten van deze drie dingen zorgt voor de oprichting en instandhouding van allerlei Guantanomo Bay’s voor vissen, kippen, en runderen en je bent zelf getuige van een achteruitgang op het gebied van morele, fysieke en metale welvaart. En zolang je niet zulke tanden hebt kan je niet zeggen dat je een geboren vleeseter bent. Wees eerlijk, is dagelijkse kip, vis en vlees eten niet ZO jaren negentig toen we niets wisten over antibiotica, legbatterijen en kweekvis. Eet smakelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.