Vervang je Irak-interventie – same mistake, different results?

Het is weer een nieuwe dag en dat betekent voor mij om mezelf Blogs over Bagdadweer her uit te vinden. Je hebt het misschien al gehoord. Propagandazenders draaien op volle toeren dat er weer een nieuwe dreiging is en dat ze moeten ingrijpen om de in verarmd uranium wonende Iraakse bevolking te helpen zoals ze dat deden in 2003. Alsof er niet genoeg autobommen dagelijks ontploffen, worden er nog eens 300 adviseurs verstuurd. Het lijkt wel te jeuken, het bezit van een wapenarsenaal om de wereldbevolking 300 maal uit te schakelen en daar relatief niet zo veel mee doen. Magazijnen zijn zeker vol en de praatjes van de Yuri Orlov’s over de nieuwste vrede-brengende gadgets zijn zeker om van te smelten.

Een dreiging voor de Iraakse bevolking of voor de Meerikaanse oliebelangen? Spreekt denk ik wel voor zich. Hebzucht en macht kent een hoge mate van consistentie en zodra een van de twee in het gedrang komt dan krijg je jawel een dreiging.

Verschillende kogelsEen dreiging die op de andere manier alleen beantwoord kan worden met raketten, drone-aanvallen en ander verarmd uranium gevuld oorlogstuig. Als je democratie en vrijheid kan brengen met Tomahawk-raketten en Predator Drones, waarom stop je dan in het Midden-Oosten. Bombardeer dan de hele wereld met de vrede en vrijheid brengende raketten want dan hebben we eindelijk wereldvrede. Als je met verarmd uranium gevulde kogels “haatbaarden” kunt omtoveren in liefdesbaarden of Bin Laden’s in Rumi’s, voer dan maar een preemptive strike op ALLE wereldbewoners. Gewoon voor de zekerheid, doe maar die eerste maar grote voor extra vrede, liefde en vrijheid. Wil je daar nog iets bij? Heb je nog een beetje verarmd uranium voor mijn kinderen en kleinkinderen. Ja hoor, komt helemaal goed. Dat is de extra grote kogel met extra uranium wat ons op een totaal bedrag brengt van 2.50 euro/dollar katoenpapier alstublieft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.