Vervang je pensioen-onzekerheid van Klijnsma in 4 stappen

pensioenBen je je pensioen onzeker door de uitspraken van Klijnsma en vind je de moestuin-advies een beetje karig? Nou dan zal ik je proberen in concrete, constructieve stappen proberen voor te bereiden op je welverdiende pensioen.

1. Verzilver een gedeelte of je gehele pensioen in een waarde-vaste asset zoals zilver, goud, of palladium. Probeer jezelf niet buitenmatig te begraven met metalen maar denk praktisch en verspreid het onder je vrienden, familie, buren en kennisen. Zilver is praktisch, goud is gevaarlijk hypnotiserend en palladium nauwelijks gekend. Hiermee help je jezelf als mensen rondom je die je hierdoor helpt in hun startende leven en je giften erg waarderen, waardoor je een goodwill creeert, in het geval je in een hulpbehoevende staat verkeert.

pensioen2. Denk aan je gezondheid, stop of minder met vieze, valuta kostende gewoontes en volg je dromen die je vanwege je drukke leven nauwelijks aan toe bent gekomen, hetzij filosofisch, muzikaal, cultureel, religieus, poetisch of wetenschappelijk. De mooiste dingen in het leven zijn gratis. Sport, liefde, solidariteit en genegenheid. Ga schaken, golven, of lekker lezen met je Wise-Guys mede-gepensioneerde. En denk positief, want pensioen is het niet einde, het is nauwelijks het begin.

3. Denk aan je energie-afhankelijkheid. Koop of ontwikkel een horizontale of verticale windmolen. Plaats een zonneboiler of zonnepanelen voor je elektrische energie voor toekomstige pieken in energie. Werk in je vrije tijd aan het verzorgen van je moestuin zo volledig mogelijk door afhankelijk van het seizoen, die seizoensgroenten te oogsten of zaaien.

licht4. Denk aan de welvaart die je van je Ontwerper(swt) hebt ontvangen en keer je rug niet naar Hem toe. Sluit vrede met je Heer(swt) en herdenk Hem(swt) dag en nacht voor al dat moois dat je van Hem(swt) hebt mogen ontvangen in dit relatief korte leven. Hierdoor vervang je dat lege gevoel van binnen dat je misschien je hele leven niet hebt kunnen vullen, ondanks alle rook of eten. Hij is de Oorsprong en de Hereniging. Want wie God(swt) geen licht geeft door hoog resonerende deugden en herdenking te verrichten voor hem is er geen licht. Zal de God’s(swt) licht gevende anders worden beloond dan met licht?

Peace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.