Geloof, Mening

Vervang je onwetendheid over gehoorzaamheid en moraliteit

Chaplin-HitlerNa aanleiding van een interessant stukje op visionair dacht ik even een stukje te schrijven over het verschil tussen gehoorzaamheid en moraliteit. Het geloof leert ons dat gehoorzaamheid en moraliteit karaktereigenschappen zijn waar we naar moeten streven, echter ontheft het ons niet van onze verantwoordelijkheid en het gebruik van ons gezond verstand of ons hart. Ik hoef je denk ik niet te vertellen wat het eerste woord was wat aan onze Profeet Mohammed(vzmh) was verkondigd.

Morgan FreemanIn een wereld waar de leugen regeert worden deze deugden tegen ons gebruikt oms iets verschrikkelijks tot stand te brengen. Als iemand van de regering of vanuit de religieuze omgeving roept dat het een plicht is om mensen te gaan vermoorden, zul je dan gewillig overgaan tot het ombrengen van mensen, simpelweg omdat anderen dat van jou verwachten? Hebben ze iets van autoriteit over jou? Zullen ze jou kunnen behoeden van de Hemel of Hel? Of is een ieder verantwoordelijk voor datgene wat hij of zij doet? Hun hun werken en jou jouw werken. Vergeet niet, je hebt altijd een keus. Geen mens heeft de autoriteit om jou iets laten doen wat jij niet wilt doen. Je kan niet op de Dag des Oordeels tegen God(swt) zeggen dat het de schuld is van de imam of de priester of van ISIS of van de regering of van de Mainstream Media of je vrienden die je hebben aangespoord iets verschrikkelijks te doen, zonder dat het van je geweigerd wordt. Je hebt ondanks alles een vrije wil en met deze zware last of zware kracht draag je dus ook dus de verantwoordelijkheid van je eigen keuzes en de voortvloeiende consequenties daarvan, hetzij positief of negatief.

One Comment

  1. En natuurlijk is het moeilijk om de “autoriteit(en)” te weerstaan, maar jij bent niet de enige.

    Je kan je soeverein verklaren, ophouden met belasting betalen enzovoorts en misschien bezwijken onder de acties van de roverheid. Maar begrijp dan ook dat het gaat om het idee van het weerstaan van autoriteit en ideeen kan je niet opsluiten, ridiculiseren, intimideren of vermoorden.

    En dat is de oplossing door het verspreiden van je ideeen want een idee is namelijk ongrijpbaar voor kwaadwillenden en bestaat alleen in de geesten van zij die hunkeren naar vrijheid en harmonie voor alles wat leeft op Aarde.

    Laten we elkaar niet beoordelen op onze autoriteit-weerstaanbaarheid maar op onze welwillendheid om ideeen te spreiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.