Welvaart voor iedereen – Plan B van Andreas Popp en Rico Albrecht

Via Welvaart voor iedereen en Zaplog

Plan B De Duitse economen Andreas Popp en Rico Albrecht heb­ben een duurzaam eco­nomisch model uitgewerkt. Het heet plan B en bestaat uit vier onderdelen: vrij circulerend geld, een onvoor­waarde­lijk minimuminkomen voor ieder­een, sociaal bewust bodemrecht en een vrije pers.

Steeds meer mensen hebben moeite om rond te komen. De kosten voor levensonderhoud stijgen, maar de meeste salarissen zijn al jaren bevroren. Veel mensen dreigen hun baan kwijt te raken. Diegenen die ontslagen zijn, kunnen haast geen nieuw werk vinden. Huizen dalen in waarde, maar de hypotheekschuld blijft ondertussen even groot. Betalingsverplichtingen gaan alsmaar zwaarder drukken.
huidige situatieDe economische problemen dreigen ons boven het hoofd te groeien. De overheid voert bezuinigingen door, wat de problemen voor de gewone burger nog groter maakt. Maar volgens de regeringsleiders is dit het enige juiste beleid.
Andreas Popp en Rico Albrecht hebben een alternatief. Ze hebben Plan B ontwikkeld waarmee ze de economische problemen bij de wortel willen aanpakken. Het doel is transformatie naar een duurzame samenleving met welvaart voor iedereen.

2 Comments

  1. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die zeggen dat als een ieder een minimum inkomen heeft er niemand meer wil werken. Ten eerste denk ik niet dat iedereen het minimum inkomen zal accepteren, vooral al er bepaalde voorwaarden aan hangen.
    Daarnaast denk ik dat vele mensen zich graag onafhankelijk opstellen wat alleen maar goed is.
    Een beetje grond voor iedereen kan geen kwaad. En het kwijt schelden van schulden ook niet.

  2. athanasios kourkouliotis

    ik ben een beetje bekend met andreas popp,ik vind dat heel moedig van hem,om de mensen duidelijk te maken,dat het uit de hand aanlopen is,verweg van een harmoniuse leven,ik ben
    trots op hem dat hij zijn wijsheid gebruikt met zijn intellectueele vaardigheden om de wereld te veranderen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.