Vervang je zilverfix – 117-jarige zilverfix krijgt een nieuwe fix

fixAls een bepaalde entiteit zijn of haar geloofwaardigheid heeft verloren, dan krijgt het vandaag de dag gewoon een andere naam. Je kan dit proces terugzien in het continu vervangen van politici, vooral als ze het erg bont hebben gemaakt. Denk aan een Bos-Fortis, Jan-Kees de Bukker of de sinistere Blackwater voorheen bekend als Xo en nu als Academi, wat wel een heel beschaafde naam is voor een handjevol huurlingen.

In de door de centrale banken gecontroleerde economie en de daaruit voortvloeiende onvrije markt wordt er over het algemeen niets bijzonders verwacht van het vervangen van de LBMA 117-jarige zilverfix. Een fix blijft een fix. Een slang blijft een slang, ook al noem je het een teddybeer. PegasusHet is meer van hetzelfde vooral de regels mbt de papieren markt tegenover de zilvermarkt verhefboomd blijft met 100 tot 1 en de beruchte naked shortselling van een JPMorgan voor de continuering van het goedkoop importeren van zilver uit Mexico en Peru in de VS.

Is het dus al zeker dat de nieuwe zilverfix-baas vergelijkenissen vertoont met de oude zilverfix-baas? zilverprijs lange termijnNee, misschien, heel misschien vertoont de nieuwe zilverfix “mankementen” danwel “kinderziektes” die zich wellicht laten lenen voor een ware prijsontdekking, inflatie en goud-zilver ratio gecorrigeerd. We zullen denk wel zien wat de belangen zijn van de CME Group en Thomson Reuters in de prijzen van zilver, waar we al getuige ware van het manipuleren van de zilverprijs door JP Morgan, Scotia en HSBC.

stackersEn stackers ofwel de bloggende Hunt-Brothers laten zich niet kennen en redeneren als volgt. Blijft de fix zorgen voor absurd lage prijzen, dan blijven ze kopen, kopen en kopen. Vindt er echter een ware prijsontdekking plaats in de voorkeursvaluta dan gaan ze wellicht gedeeltelijk over op onroerend goed. Het liefst willen ze het gebruiken als geld voor directe aanschaffen van (onroerende) goederen. Een redenatie wat het overpeinzen waard is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.