Laat me je tot centrale bankier kronen en ervaar de consequenties

kronen¬†Wat als ik je nou tot centrale bankier kroon en je de regels uitleg voor het gebruik van de geld valutapers, zou je daar dan geen misbruik van willen maken? Want denk even na; je kan al het “geld” printen om het trias-politica te verpletteren , de middenklasse te verpoveren en hun kinderen in te zetten in oorlogen voor olie, gas, mineralen en ander strategisch energie of land, de electorale vertegenwoordiging te bespelen en de corporaties waarvan jij misschien aandeelhouder bent monetair te voeden met een lage tot geen rente, terwijl de mensen die je “geld” accepteren niets in de gaten hebben en willig hun tijd, gezondheid en arbeid verruilen voor de papiertjes waarvan jij de printer in bezit hebt.

stoelendansEr zijn echter consequenties aan de extravagante printnachten want beetje bij beetje begiftigen bloggers en waarheidszoekers de mensen omtrent het duurder worden van hun voedsel, energie en woning, ondanks dat grote rekenmeesters een ware show uitdelen in het niet duurder wordende leefomgeving. Dit zijn mensen die je niet onder controle hebt omdat ze je valutapapiertje niet erkennen als legitieme vorm van opslag van energie. De bloggers en waarheidszoekers fluisteren de mensen in om dekking te zoeken in edelmetalen waarvan jij de valutaprijzen in handen hebt. De stoelendans kan immers niet pertinent doorgaan.

Vroeg of laat zal het een of ander gedevalueerd moeten worden. thor hamerOf je devalueert de edelmetalen en je zorgt voor een uitverkoop en mensen enigzins verward raken door het vervlogen gevoel dat edelmetalen een veilig inkomen omdat ze rekenen met jouw valuta. Of je devalueert je eigen valuta wat weer zorgt voor een vervlogen gevoel doordat mensen dachten dat je de monetaire stier wel de baas kon zijn. Niets is doen geen optie (tijd=geld) omdat zweverige aandelenmarkten en hongerige corporaties verslaafd zijn geraakt aan je valuta en risico lopen om ontwenningsverschijnselen te vertonen.

Usain-BoltEn precies hier wringt de monetaire schoen, want je kan de edelmetalen wel devalueren in jouw valutaprijzen en zorgen voor een tijdelijke paniek onder papierclaimhoudende edelmetalen speculanten. Het zorgt er niet voor dat mensen stoppen met kopen van physiek zilver of goud. Integendeel een uitverkoop zorgt alleen voor een run op edelmetalen en een devaluatie van je eigen valuta vreemd genoeg ook. In dit geval zou je wensen dat ik je nooit tot centrale bankier heb gekroond maar tot de snelsprinter Usain Bolt en dat je schoen je niet wringt tijdens het rennen van de boze menigte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.