Vervang je haast – Haastige spoed is zelden goed

haastMisschien komt het door onze samenleving, misschien door onze smartphones, misschien door onze snelle, en stinkende auto’s, misschien door de langzame persoon voor je of misschien is het iets mens-eigen maar we lijken altijd haast te hebben. Altijd het gevoel te hebben iets te kunnen missen of gemist te hebben als we niet opschieten, snel op onze Ifruits kijken en dan weer snel doorgaan. Een Arabisch gezegde luidt als volgt: “De valstrik schuilt zich altijd in de haast”. Gezond is het echter niet om nooit stil te staan bij dingen die we dagelijks wensen, liefhebben of haten te ervaren. Het enige wat we met haast weten te voeden is onze bekrompenheid, oppervlakkigheid en ons onbegrip inzake het gebrek aan rust of een peace of mind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.