Vervang Grexit – Lang leve de onvermijdelijke Grexit

GrexitOngetwijfeld zal ik niet de enige zijn die het gekibbel rondom Griekenland sterk opvallend overeenkomen met het gekibbel over het schuldenplafond van de VS een tijdje terug. Maar afin, Griekenland blijft een tijdje stilstaan met de hoge schuldenlasten zonder financieel welvallig perspectief voor de jeugd, middenklassers en ouderen van het land. We zien over een paar maanden wel, dan zal het vast wel helemaal toppie zijn. Misschien dat we het tegen die tijd kunnen hebben over beide.

PoroshenkoMaar nu over op de (wan)orde van de dag. De pro-VS regering in Kiev eist wapens voor een alles behalve diplomatieke confrontatie met een ieder die zich niet onderwerpt aan de Jatsenjoek-Poroshenko kliek. De overdreven ISIS campagne legitimeert de aanwezigheid van VS-troepen in de regio. Komt dat even goed uit of niet dan McCain? De overdreven Boko Haram campagne legitimeert op dezelfde manier de aanwezigheid van VS-troepen in Afrika. Komt dat even goed uit of niet dan Hillary?

HSBCWhat’s next? Oh ja, HSBC ging even op haar bek en trok de geloofwaardigheid van commerciele nieuwsmedia naar een nieuw dieptepunt, voorzover dat natuurlijk mogelijk is. Misschien staan ze al in het rood als het gaat om geloofwaardigheid want failliet gaan, dat gaat niet zo snel. Niet zolang al het kapitaal, wat we vandaag de dag kennen onder de noemer mensen bereid is de klachten en incidenten op te lossen en in ruil daarvoor bereid is fiat-valuta te accepteren, zonder te analyseren of zijn/haar afhankelijkheid te reduceren.

Mijn excuses voor het ongemak als mijn geletterde aanbod je niet aanstaat. De enige reden waarom deze letters zich op deze manier neerstrijken is omdat deze een pact hebben gesloten met een idee. Een idee van vrede, harmonie en rechtvaardigheid en het is niet meer dan een daad van liefde dat we maar al te regelmatig commerciele leugenmachines, doorgedraaide valutavervalsers en bloeddorstige landjepikkers op hun geletterde plek plaatsen.

Een oorlog kan je maar op 1 manier winnen. Iemand een idee? Is daar iemand?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.