Vervang je risicovolle bank – Depositobank: Iets voor jou?

De opkomst van de depositobank is een interessant fenomeen. Zo op het eerste gezicht spreekt het me wel aan. Een stichting waar je een rekening kunt openen voor ongeveer 50 euro per jaar zodat je verantwoord je bankzaken kunt regelen. En de gedachte dat ik bankpharao’s zoals een Jan Hommen of een Gerrit Zalm niet hoef te subsidiëren zorgt ervoor dat ik een overstap wel overweeg.

De stichting gebruikt je valuta niet om er mee te speculeren of wat dan ook. Maar hetgeen ik een beetje meezit is dat het volgende niet ter sprake wordt gebracht.

Hoe kan men spreken van veiligheid en stabiliteit als men op de site geen onderscheid maakt of wil maken tussen de begrippen valuta oftewel euro en geld oftewel goud en zilver?

Hoe wil de stichting zijn klanten behoeden van waardevermindering van de euro als we het recht (QE) al hebben uitbesteed aan voormalig Goldman Sachs mannetje Mario Draghi? Of denkt men dat Mario Draghi geen invloed heeft op de waarde van de euro tov de dollar, yuan, goud en zilver?

Wat heb je aan een veilige depositobank die je tegoedbonnetjes niet uitleent terwijl diezelfde tegoedbonnetjes vanwege “omstandigheden” met 60 miljard eenheden per maand worden geprint door een centrale bank? Hallo ECB.

Ik hoop dat de heren Richard van der Linde, Dave Dirks, Niels van Rossem en Paul Buitink mijn vragen kunnen beantwoorden en mijn kritiek als constructief aanschouwen.

De volgende clip illustreert mijn gevoel voor het initiatief van de heren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.