Nieuws

Vervang je spamberichten – Wij doen niet aan phishing

spamTer info: De afgelopen tijd circuleren er allemaal mailberichten met het onderwerp: “Vervang uw creditcard” zogenaamd afkomstig van International Card Services met het retouradres pas@vervang.nl. Reageer hier niet op want het verzoek is niet legitiem. Dit is niet vanuit Vervang verstuurd en hoogstwaarschijnlijk ook niet vanuit ICS zelf.

Zie hieronder voor een voorbeeld van de phishing mail verstuurd door de spammers.

“Geachte klant,

Continu zijn wij bezig met het systeem bijwerken om gevallen als fraude, diefstal en dergelijke ongevallen tegen te gaan. Bij deze bijwerking van het systeem is uw creditcard verouderd is geworden.

Wij introduceren een vernieuwde NFC-2 creditcard dat samen meewerkt met het bijgewerkt systeem om vormen van misbruik en fraude tegen te gaan. Alle cliënten komen in aanmerking voor de nieuwe creditcard. Omdat de voorgaande jaar veel klachten binnenkwamen van fraude is ICS Cards genoodzaakt in te grijpen en een vernieuwde creditcard in te dienen. Als cliënt wordt u verplicht het vernieuwde betaalpas aan te vragen. Bij de vernieuwde creditcard worden komen de volgende voordelen:

* Toegang van derden is niet mogelijk

* Kans op onveilige betalingen is niet mogelijk

* Uw betaalpas kan niet gekopieerd worden

Let op: Als u na 25 januari 2016 geen aanvraag heeft ingediend wordt uw huidige creditcard automatisch stopgezet. Mijn ICS Cards is dan alleen mogelijk met het vernieuwde creditcard.

Om gebruik te kunnen maken van het vernieuwde creditcard is het van belang dat u uw huidige creditcard zo spoedig mogelijk opstuurt naar het aangegeven adres. De instructies daarvoor staan in het aanvraag formulier. Het aanvragen van de creditcaard duurt ongeveer 5 minuten. Uw vernieuwde creditcard zal binnen 2 werkdagen worden geleverd. Na 25 januari 2016 worden de kosten voor nieuwe aanvraag 35,95EUR.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.