Nieuws

Vervang je onwetendheid over Steem – It’s blockchain social media of the future

steemfestHet afgelopen weekend heb ik talloze workshops gevolgd voor de nieuw opkomende block-chain social media website, genaamd Steemit.com. Het platform, de mensen en de energie heeft zoveel indruk op mij gemaakt dat ik er wel iets over moest schrijven. Ik heb tijdens de conferentie kennis gemaakt met talloze programmeurs, artiesten, filosofen, wetenschappers, acteurs, penetratietesters en anarcho-capitalisten die dezelfde waarden en dromen delen als ik, dat ik me geen moment hebt verveeld, integendeel. Het was de tijd van mijn leven.

De bijna 200 Steemers kwamen uit ongeveer 30 landen om de eerste SteemFest te vieren. En wat een succes zeg. Steemit heeft de potentie om het huidige economische, politieke, monetaire en social-media systeem totaal te vervangen door gebruik te maken van de blockchain, synergie, cryptocurrency en het peer-to peer concept.

Je kan je misschien afvragen, hoe dan?blockchain

 1. De Blockchain zorgt voor een decentraal databasesysteem wat door iedereen kan worden gedownload maar leent zich niet voor afzonderlijk verandering zonder dat de rest van de “chain” dit bevestigd en goedkeurt. Scheelt heel wat bureaucraten, tussenpersonen en bankiers.
 2. Mensen die gebruik maken van Steemit en dus zorgdragen voor content krijgen, afhankelijk van de kwaliteit betaald door de mensen die er op zitten te browsen. Ben jij dus artiest, muziekleraar, filosoof, acteur of cabaretier en upload je kwaliteit content dan krijg je Steem-Power. Steemers geven elkaar dus energie(cryptocurrency) en deze kan na verloop van tijd ingewisseld naar elk gewenst valuta.
 3. In tegenstelling tot elk ander corporatie is het peer-to-peer concept van Steemit in een social-media omgeving uniek te noemen. Geen aandeelhouders, geen ceo’s met exorbitante salarissen en piramidestructuur. Steemit kan daardoor groeien en talloze (fin)tech-bedrijven obsoleet maken. Bedrijven zoals Facebook, Marktplaats, Instagram, Linkedin, Rabobank, Skype, Whatsapp en ik kan zo nog blijven doorgaan.

meZelden heb ik zo’n geweldige gemeenschap ontmoet waarin ik zoveel potentie, liefde, intellect en moed uit heb kunnen putten dat ik nu nog aan het nagloeien ben van de fantastische ervaring. Ik ben een overtuigd “Steemian” geworden en heb al talloze posts gemaakt over van alles en nog wat. Ik kan niet zeggen dat ik er rijk van ben geworden want dat was ik al en dat zonder eigen huis, BMW of Mercedes. Ja hoe, hoe dan? Het is een kwestie van genoeg nemen met wat je hebt, dat is voor mij rijkdom. Steemit heeft mijn leven echter wel flink verrijkt. 🙂

Ik hoop dat jij ook eens een kijkje gaat nemen tenzij je het leuk vindt om gebruikt te worden door coöperaties die je behandelen als een product en je privacy schenden alsof het niets is. Waarom zou je je leven, ervaringen en ideeën gratis aanbieden aan een commerciële organisatie terwijl er talloze mensen over de hele wereld er graag voor willen betalen en je daardoor kunnen voorzien in een waardig bestaan?

3 Comments

 1. Sinds begin december actief op Steemit.com

  Helemaal top! geweldige community en gaat zeker flink opkomen in 2017

 2. Hallo Luuk,

  Ik ben blij om je te verwelkomen als Steemian. Je hebt ongetwijfeld al kennis gemaakt met de mensen op Steemit.

  Ik heb nog even je blog gecheckt en wow je hebt al een aardige reputatie opgebouwd.

  Congrats, man. 455 Posts op 3 Februari 2017, jij gaat als een trein. Ik zal zeker zo nu en dan een kijkje nemen op je blog.

  Groeten,

  Y.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.